Followers

Selasa, 26 Januari 2010

AQIL BERNAFAS BERBUNYI.......

Pada ari ahad gi klinik mediviron kat bangsar,tutup hari minggu.gi lah klinik kat opis ne.doktor cakap aqil mcm ada asma.doktor suruh sedut gas dulu.mcm nak pensan aqil menagis dan meronta takut bunyi mesin sedut gas.sampai 3 orang pegang.doktor cakap klu tak ada kurang mlm nanti bawak gi hospital PPUM.ALHAMDULILAH ada kurang sikit.takut keturunan coz arwah bapa mertua ada asma yang kornik.harap2 aqil sihat dan bebas daripada sakit asma.kasihan tengoh dia tarik nafas,dada aqil turun naik mcm org berlari cepat........harap aqil cepat sihat.........

Khamis, 21 Januari 2010

pening kepala

Ari ne ada scan baby kat PPUM.Tarikh due bersalin jauh pada tarikh ita bagi masa datang bulan.Doktor siap tanya mcm ne.ita cakap ita first dtg bulan awal bulan sebelum gi Langkawi.tapi ita makan pil perancang seperti biasa.bila bulan 9 ita tak datang bulan.ita buat test comform mengandung.jadi ita bg tahu tarikh ita tu .tapi tak sama dengan scan.beza dalam 3 minggu.doktor nak buat scan lagi bulan 3 nak tahu mcm ne.walaupun ne anak ke 3.ita jadi pening .coz ita biasa datang bulan awal bulan.Tarikh tu tak jauh lah silap pun.takut ada masalah ke dengan baby ita ne.takut gak...harap tak ada apa2 masalah......mungkin ke makan pil perancang tu ke?mana nak tahu nak melekat lak......mkn tak abis ada lah 3 ke 4 biji yang tinggal.....moral nya makan sampai abis.biasa abis punya.tapi bulan tu terlupa......nak wat mcm ne nak ALLAH bagi rezeki...terima seadanya.ita pun nak lagi........ok lah.....bey

pic sekitar majlis ramah mesra dng pengerusi baru MQA
















Isnin, 18 Januari 2010

mak mertua masuk hospital lagi.......

Pada ari jumaat lepas 15hb.Jan.2010.ita ambil half day,pelepasan balik awal 5S.Sebabnya nak balik kg coz mak mertua masuk hospital sebabnya kencing manis. masa kak bawa dia ke hospital PD.Tapi hospital PD hantar naik ambulan ke hospital Seremban.Ibu jari kaki kena potong coz dah bubuk atau dah nak tertangal.tak tahu nak cakap mcm nya lagi kat dia supaya jaga permakanan dia.dia tak takut dan insaf pun.sebelum ne 2 jari kaki dah kena potong. 1 tercabut sendiri masa dia mandi.dah ambil kulit kat peha tampal kat luka dia.dia muda lagi umur dia 47th.badan dia kecil aje.masa cheak paras gula dia 26.terkejut ita dengar.nak gi hospital payah............tak tahu lah nak cakap mcm ne lagi........kat emak ne..........sekarang masih kat hospital lg.tak tahu bila boleh kuar.............................

Selasa, 5 Januari 2010

SELAMAT TAHUN BARU 2010 & SELAMAT HARI LAHIR BUAT OMAK HALIMAH BINTI ABDUL.

SELAMAT TAHUN BARU 2010.buat kekawan yang sudi baca blog yang bersawang ne.broadband ne selalu masalah bila kat umah,kerap takada line kat rumah.tu yang malas nak update blog tu.di sini gak nak ucapkan selamat hari lahir kat bonda tercinta HALIMAH BIN ABDUL YANG KE 63 TH. PADA TAHUN BARU .MAK LAHIR 010147.SEMOGA SENTIASA DIRAHMATI ALLAH DAN DIBERI KESIHATAN YANG BAIK,DI MURAHKAN REZEKI AMIN...............................................

KURSUS PENGUPAYAAN MINDA DAN KEMAHIRAN PERKHIDMATAN

ne masa kursus 28-31 dis 2009.best sanggat.......penceramah dia En.Nur Ramzan .Best tak boring,byak aktiviti dia.rasanya dia akan datang lagi coz Pn.Juliana ada cakap ari tu,masa majlis penutupan.masuk lah kursus dia.sedih,gembira macam2 perasaan ada bila kita dengar ceramah dalam kursus ni.sampai menanggis2 kita orang .














masa gegaran

Ini mangsa2 gegaran di pkns.atas arahan pihak bomba.lepak aje ...kita orang kat bawah.....kalu runtuh bangunan comform jalan dah......kita orang ne.......tapi dah selalu sangat kejadian mcm ne....kita orang wat dek aje lah..........,

Ahad, 3 Januari 2010

selamat pengantin baru nurul

pada 25hb.dis.2009.selamat pengantin baru buat nurul dan suami.(tak tahu nama dia).ne anak buah suami ita .umur dia 21th.pengantin muda.dah jodoh.meriah kawin dia .ada joget,ada live band.bunga api .anak sulung kawin,penat gak lah.coz dalam ujan masa kenduri kawin dia.
ne pic keluarga dia




selamat pengantin baru kat pacik aziz dan makcik zuleka

ne adik mak,kira mak ne anak angkat ,kira adik dia gak lah.duda kawin anak dara.yang laki tu pakcik ita.apa2 pun selamat pengantin baru semoga kekal ke akhir hayat