Followers

Ahad, 28 Mac 2010

mandi -mandi di Sunway Lagoon 27/3/2010

pada 27/3 bawak family dan mak mertua dan adik ipar gi ke sunway lagoon.....tak rancang pun...su bagi sms ada tiket murah..terus contact no.orang tu...siti namanya....2 dewasa 2 kanak2 rm 1oo untuk all park.murah lah ...mak mertua dan tasya lain harga...semua dalam 2oorm....ok lah sekali sekala.....nak murah ita bagi no tel siti ne 012-2762914. sapa nak gi boleh lah....tq lah kat su,coz dia yang cari kat mudah.com....ita nak gi lagi....nanti2 lah....seronok tengok anak2 happy....mandi manda sampai tak nak balik.......kul 5 baru balik.....








Jumaat, 26 Mac 2010

ayat-ayat cinta abg....

pada hari ne 26/3 pukul 10.51am...suami tercinta bagi sms...ayat-ayat romantik kat ita...dah lama dia tak bagi...ne ilham dah sampai lah tu....ita suka sesangat.....ne ita masukkan dalam blog....


sayang engkau sumber ilham ku...
sayang engkau penyeri malam2 ku..
sayang indah kabar rupa mu...
menawan setia waktu..
sayang sesungguhnya engkau...
bagaikan angin yang menghembus mesra,
sayang yang pertama tiada akhirnya..
aku dalam kegelapan....
sayanglah cahaya,izinkan aku menumpang di hati...
di bawah naungan kasih dan sayang mu...
ku berserah diri pada mu...sayung ku.....

tarikh bersalin berubah lagi......

masa kat hospital doktor keliru dengan tarikh due -date ita...coz tak sama...ikut tarikh period 7/5...ikut scan awal 21/5 dan yang terbaru 27/5....yang mana satu entah...adik nak kuar baru mama gi...mama pun tak tahu.....doktor scan ckap beby mcm puteri...tak tahu lah...ita tak kesah boy ke girl....tapi papa nak sangat girl..mengikut mengandung jatuh sama gak mcm mengandung kan yana dulu..jatuh bilik air..yang ne jatuh kerusi....yana dulu pun gula naik...ne pun sama...kebetulan kot.....harap semua berjalan lancar.....

sabtu yang malang 20/2/2010

kenapa ita cakap malang...coz semasa ita di rumah..biasalah hujung minggu...gotong royong dengan abg kemas dan vakum umah...sebenarnya banyak izat yang buat..ita duk kemas2 yang senang2 aje....sedang kemas2 kerusi jati ita yang dah lama tu patah,apa lagi macam buah nangka busuk lah jatuh...sakit perut masa itu....izat ajak gi kelinik kat umah...buat scan.....tekejut tengok beby tersedu-sedu.1st time tengok scan mcm tu...jantung baby normal tapi doktor Nurul buat surat suruh gi hospital buat CTG tengok jantung dia...kat kelinik tak ada...kat hospital terus masuk kecemasan dan di hantar ke wad bersalin .....4 kali buat CTG .dan 2 kali wat scan...baby ok tapi duk wad sampai ari selasa.....cek gula lah naik...apa tak nya kat umah buat air sirap minum...naik lah...sikit ajr 6.8....dah doktor suruh buat kat umah cek gula...kena beli alat tu...berapa harga entah.....doktor suruh control makan aje.....tak pasal2 jadi benda lain pulak....nasib2

Jumaat, 19 Mac 2010

buat renungan....

WANITA ADALAH SURGA..DAN WANITALAH JUGA NERAKA....
LELAKI ITU BERKAH....DAN LELAKI JUGA ADALAH MUSIBAH....
WANITA ITU LEMAH...DAN WANITA ITU PEMUSNAH....
LELAKI ITU GAGAH..DAN LELAKI ITU JUGA AKAN REBAH....
ALLAH SUDAH TENTUKAN BAIK PASANGANNYA..BAIK BURUK DAN JUGA SEBALIKNYA....
RENUNGKAN LAH WAHAI PARA SAHABAT KU SEKALIAN`...BAIK KAUM ADAM ATAUPUN KAUM HAWA...
WASSALAM....

scan baby

Semalam gi PPUM. bawa aqil sekali coz papa dia tak keja.ada scan(ultrasound)...aqil pun masuk tengok mama dia,heran lah dia..siap angkat baju dia ...dia nak wat gak....papa ckp tengok perut mama ada baby...dia mcm takut aje...sekarang ita dah 30 minggu dan 5 hari,yang pasti jantina baby masih menjadi tanda tanya...coz x nampak...ita tak kesah sangat coz ita dah ada sepasang dah,tapi abg nak anak girl,coz anak dia boy...aqil ,ita tanya kenapa nak anak girl dia suka tengok baju beby girl cantik2 dan comel,mcm pumpuan lah pulak laki ita ne kan....abg cakap klu laki ita kena beranak lagi sampai dapat baby girl....wah ita ckp ingat kilang ke? tapi ita nak lagi...lagi satu ok kot...sebelum 40th...nak stop.sekarang 36....ada 4th lagi.....lah ...Insyaallah itu semua rezeki allah alhamdullilah....syukur

Selasa, 9 Mac 2010

MINUM AIR GULA LAGI DI PPUM.........BOSAN....

Semalam 8/3/2010 ita gi PPUM .untuk minum air gula....,ne dah kali ke 3 masa mengandung kali ne.minum macam nak mati...manis sesanggat lepas tu tak bagi minum air masak sikit pun........doktor ne pun satu NAK AMBIL DARAH CUCUK SANA CUCUK SINI X DAPAT PUN...SAKIT ITA dah lah pakai jarum besar,bukan yang halus tu..ita tak nak buat ...ita cakap....doktor saya minum gula untuk cek kandungan gula dalam darah,keputusan saya semuanya normal .bukan ada kencing manis masa mengandung.ita cakap tak ada kencing manis boleh ada kencing manis.....Doktor cakap ita obes.doktor pelik ita gemuk tak ada darah tinggi dan kencing manis....org kurus pun ada sakit gak....dan keputusaan ita call baru tadi NORMAL......

SELAMAT PENGANTIN BARU FARID&FAZLYANA

Pada 6/3/2010.pada hari sabtu gi umah kenduri di kg.Daching,Lenggeng N.S. Dua2 kawan opis MQA.tapi tak tahu cite pun,tahu2 dah kawin.apa2 pun kak ita ucapkan selamat PENGANTIN BARU WAT FARID @FAZLYANA.....SEMOGA BAHAGIA KE AKHIR HAYAT DAN CEPAT2 DAPAT BABY YANG CUIT2 OK......Sori tak dapat gi ke Pantai Remis,Kat Perak........


pic2 di genting sempena besday abg....love u abg































Jumaat, 5 Mac 2010

happy besday abg.......

tanggal 03/03/ merupakan hari paling bermakna buat suami ita iaitu MOHAMMMAD SHARRUL HAIZAD iaitu hari jadi yang ke 23 tahun. beza umur ita dengan suami memang jauh...dah jodohkan......." SELAMAT HARI TUA ABG,MOGA PANJANG UMUR DIMURAHKAN REZEKI ,DAN BERBAHAGIA SELALU DAN BERJAYA DALAM APA YANG ABG HAJATI.............




YA ALLAH.....PANJANGKANKAN USIA SUAMI KU,DAN BERKATILAH JODOH KAMI DAN KASIH SAYANG KAMI SEKELUARGA HINGGA KE AKHIR HAYAT KAMI...AMIN.....SYUKUR ALHAMDULILAH........

Pada hari 03/03 ,ne ita sekeluarga gi ke GENTING HIGHLAND. saja jalan2 ....lepas bwk mak ambil darah kat PPUM,terus gi ke genting highland dalam kul 1 sampai lah.bawak mak dengan paksu(hanif) sekali,abg dapat tiket free coz hari jadi dia,tapi kena tunjukan ic lah dulu.....kak yana paling seronok,ne kali ke 2,dia gi......semua dia naik....kali pertama naik jerit2 panggil mama....mama...lepas tu naik byk kali tak ingat....aqil tetap penakut sangat ,tetap tak mahu jalan.....papa dia kena dukung...ita tak larat.....bg main pun takut gak.....mak cakap umur mak 63th baru dpt rasa gi kat sini, ita cakap ada rezeki ,kita gi tempat lain.... pic ita mskkan nanti .cemera ita.paksu buat apa dah rosak pic pun tak banyak....tadi tanya nikon ting 11.cakap nak baiki kos dia RM 305.ita cakap mahal ,tambah duit sikit beli baru.....dah 4th pakai cemera ne.....,tak ada acara potong kek pun .......cukuplah ...bwk gi jalan2 aje......apa2 pun seronok,

Isnin, 1 Mac 2010

JALAN2 GI JOM HEBOH.....

Pada hari sabtu 27hb.ita dan family .ajak mak sekali gi jom heboh kat bukit jalil.dari bangsar naik tren ke masjid jamik. turun tukar naik star ke bukit jalil.ini pengalaman pertama aqil naik tren,gayat lah dia.takut ,duduk senyap aje ......peluk papa aje.....naik flight pun tak takut......sampai jom heboh x jalan...penat dukung.apa lagi papa jadi mangsa lah nak dukung aqil yang berat dia 14kg tu.x jalan langsung.ita dah cakap dengan husben bwk keta tolak aqil.papa kata susah,sekarang dia yang marah......jalan2 sekejap aje.......dah nak balik....pic pun x.dah naik angin.....tak ada mood....dah.....balik aje......

hari paling malang.........

Pada ari kahmis 25hb,seperti biasa ita, akan tunggu husben ita untuk balik keja sama2.parking kat tepi jalan ,seprerti biasa.tunggu2 sampai kul 7.tak siap2 lagi.ita pun tak tahan nak buang air kuar lah ,jalan gi Amcop Mall.bila ita gi jalan kat keta balik ita tengok polis trafik tengah tulis surat cinta (saman lah tu......) aduh.......kena saman lah pulak.........biasa tak ada polis ,dah nak jadi.......malang sungguh nasib ita.....semenjak ita ada lesen ,ne first time kena saman....buruk rekod pemandu berkehmah ita........sedih tau......lepas tu call kawan kat balai polis tanya berapa dia cakap rm 150.ita cakap tak boleh kurang ke....dia ckp x.....dah lah bulan ne nak idupkan rotek dan insuran 19hb.mac ne mati......duit2 kena korek lah ASB........