Followers

Isnin, 19 April 2010

Cite hujung minggu 17/04/10

Pada ari sabtu 17/4 yg lalu ,lepas masak ita ,satu family dan adik ita ida dan anak2nya adam dan dania datang umah...ita ajak gi tengok futsal ada lawan antara kumpulan di jabatan...suami ita memang minat dan ada gak join main...tapi tak selalu...dia kata cukup org ke?nak main team ita iaitu SPONGBOB...ita cakap cukup dah org....tup...tup masa kita org sampai dlm kul 10.30...en.zabib dan jai suruh suami ita main....coz dia cakap penat...izat pun main gak lah 2 game...sakit2 lah badan dia..dah lama tak main.....apa2 pun ita seronok kumpulan SPONGEBOB MENANG....lelaki dan wanita tempat pertama...tak sia2 datang.....tapi sedang seronok2 dengan kemenangan...tiba2 anak ita diana dtg ckp...mama2 hidung dania iaitu anak ida berdarah tak henti2...bwk gi kelinik....tapi doktor takut coz kuar banyak darah beku dan doktor suruh gi PPUM kecemasan...takut kita org tengok...dalam kul 1 sampai dkt kul 5 lebih...baru selesai...doktor cakap hidung dia sensitif...tak boleh panas sangat...sentuh pun boleh kuar darah...kena jumpa pakar ENT pada ari kahmis ne.....harap2 tak ada masalah yang serius.......

Jumaat, 16 April 2010

APC- DI HOTEL HILTON PJ.15 /04/10

Tahniah kepada bos-bos dan kawan2 yang dapat anugerah perhidmatan cemerlang bagi tahun 2009.ita tak hadir coz ada scan baby kat PPUM...apa2 pun jangan lupa belanja ok...makcik kayo semuanya kan..
ne dia wajah2 ceria yang dapat..




Rabu, 7 April 2010

jatuh lagi......

pada ari isnin 5/4/2010.pada belah malam...ita duk sebuk masak rendang ayam untuk bwk bekal ke esokan hari..untuk abg bawak bekal....aqil main bola...dia sepak ke dapur...ita tengah kalut memasak tetiba terjatuh...terpijak bola...mcm nangka busuk lah....aduhhhhh.....sakitnya...ari tu duduk aje patah kerusi...ne dalam keadaan berdiri....abg terkejut.....kenapa asyik jatuh aje ne.....ita ckap ...ingat sesuka nak jatuh ke....sakit tau....dia nak bawak gi hospital...ita tak nak....ita ckap beby gerak ok aje....nanti kena tahan lagi....sakit kencing kotor pun masih sakit lagi kat ari2 ne...dah minum banyak dan minum air bali pun tak ok gak.....kenapa mengandung baby ne byk masalah lah pulak...harap2 beby ok dan tabah....ok...mama tak sengaja....

Isnin, 5 April 2010

Aqil botak lagi ......

Pada 4hb.4...semalam...cakap kat abg....rambut aqil dah panjang.....papa ckp aqil bkn nak potong rambut..... kami sekeluarga ...ita ,abg dan kak yana gotong royong.....punya lah payah...bagi duduk dalam besen...isi air dan letak mainan......dan air kena tukar...5 kali tukar...coz dia geli rambut dia ...melekat2 kat badan dia...sekarang dah botak...dah...papa ckp mcm sifu.......comel sangaat.....

masuk wad lagi.....

ita start keja ari isnin 29hb ,setelah mc 1minggu akibat jatuh kerusi kat umah...tapi pada ari selasa..ita tak boleh nak jalan sangat....sakit sanggat kat ari2....ita rasa mencucuk2 kat bwh...ita tak larat sesanggat...menanggis2 kat opis.....mintak ida bwk keta ita gi kat PPUM.....tapi ida nya lesen dah tamat tempoh....so mintak tolong pemandu antar ke hospital....doktor buat pemeriksaan dan akhir nya...rupa2nya kencing kotor....tak penah ita kena....sakit mcm nak bersalin rasanya ita duk dari pada 30-2hb.tapi doktor bagi mc sampai ari ne....5hb.4...lama rasanya....anak ita aqil tak berapa nak tido malam coz cari mama dia....kasihan kat suami coz tak tido mlm ..coz adik cari mama...tak mahu tido...bila mama balik melekat kat mama.....Aqil....Aqil....sayang anak 2 mama ne...