Followers

Khamis, 25 April 2013

takut sesanggat sampai mengigil-gigil terlampau ~24/4/13

cerita ne berlaku semalam..semalam balik keja pukul 4.30 petang..kat selangor dan k.l ne hampir setiap petang hujan,masa kat tempat packing keta lagi dah hujan renyai-renyai..ita pun apa lagi start keta terus bawa dengan laju..sampai di jalan kat nak masuk bangunan TM tu air dah naik dengan dahan yg jatuh lagi..redah aje lah..tapi ita bawa dah slow coz hujan dah lebat...ita balik bangsar ita akan ikut jalan masuk kat hospital pantai yg kat atas bukit tu...air dah macam air terjun dah....dan ita akan keluar di bangsar villay...masa kat traffic light kat masjid tu ita brek keta tak boleh...(tak makan sangat)..biasa kalu kita brek keta terus berhenti ..ne ita brek keta tetap berjalan dan nyaris tak bercium dengan viva..lagi sikit aje lagi...biasa hari hujan ita akan jarakkan kereta agak jauh..sampai di rumah mengigil-gigil...suruh hubby tengok kan .. dalam hijan lebat tu terus hubby cek...dia pun kata mcm tu juga...hari ne nak gi opis pun takut nak bawa keta...hubby hantar juga pakai keta...bila kuar kat jalan ..hubby test keta,main-main brek-brek..bawa laju-laju lepas tu brek...keta ok lah pulak...mungkin air masuk ke?...takut sesangat.. tapi apa-apa pun ita selamat sampai...alhamdulilah.....ne cite pertama ita

cite ke dua pulak.........

cite ne semalam juga dalam pukul 8 lebih kot...ita tengak rebus daging untuk masak pagi nanti,sambil tu makan nasi..papa tengah buat kuih..hubby ita suka buat kuih...dia buat kuih ketayap inti kelapa...tengah kacau inti kelapa..tetiba..dengar benda jatuh..berlari tengok arisya dah kena himpap dengan tv ita. tv ita jenis yg besar tu bukan yg nipis....terus papa angkat,dan kakak arisya terus kena pukul kat kaki sekali..papa marah..ita mengigil sambil pujuk dan peluk arisya dan bagi air kosong...punya lah menaggis si arisya ..nasib baik tak kena kepala.teringat kat kawan opis yg anak saudara ke anak kawan dia yg berusia 5th meninggal kerana terhimpap dengan tv,belaku pendarahan kat otak dan patah tulang rusuk..risau juga..tapi tengok ok aje si arisya..alhamdulilah tak ada apa-apa..rupanya dia panjat kat tv tu...nasib baik tv ita rendah aje...dan nasib baik juga si beby tak letak depan tv...biasa letak si arryan kat sini....semalam boleh pulak letak si arryan kat atas tilam...alhamdulilah lagi....

Rabu, 24 April 2013

Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) Tahun 2012 ~di HILTON PJ 24/3/13


tahniah kepada penerima APC  untuk tahun lepas.buat kat hotel hilton PJ,dokek ajo dengan opis den...makannya memang hampeh..tak menepati tokak den ne...nasib baik pencuci mulutnya best..sedap...



                                      doorgift untuk semua orang cup cake 4 ketul sedaapppppp ....kalu nak oder pun boleh..klik aje spekycookiez..ne pun kawan opis juga...kemas aje dia buat...coklat pun sama...
 ne pic bersama dengan dua penerima APC  ina(tudung pupel)..dan rohaida (baju hijau)...
ini kat meja makan hana,ita,jai dan ida..yg tayangkan hp odah yg bling-bling...banyak batu-batu


Selasa, 23 April 2013

arryan...







nak cite pasal suntik aryan masa 3 bulan ari tu 19/4/13.....berat arryan dah  6,3kg..panjang 60cm dan lilitan kepala 40.masa nak kena suntik tu menaggis lah sikit...arryan nak tido masa tu kena lah suntik menaggis lah sikit..anak mama kan kuat...alhamdulilah setelah 3 kali suntik arryan tak demam...nak

masukan pic dalam blog dan fb tetap susah...pic yang ita copy dalam Fb aje yg boleh masuk dlm blog..tak bestnya tak ada pic..sesiapa yg reti tolonggggggggggggg....

Jumaat, 19 April 2013

ita dah tua dahhhhhhhhhhhhh...

ini kawan itanya keja...agaknya mcm ne lah muka ita masa dah tua nantikan...kelakar lah...sekarang pun dah tua juga..he..he..ada sikit-sikit muka mak ita lah...

Khamis, 18 April 2013

18/4/13-genap 3 bulan

hari ne si ARRYAN anak mama ne dah pun 3 bulan,alhamdulilah arryan sudah pun meniarap.dah banyak kali perasan yg arryan ne meniarap,masa tido selalu tengok dia dah meniarap..cepat-cepat ita pusingkan takut lemas.selalu bila siang hari arryan nak pusing selalu mcm tak lepas...semalam 3 kali arryan meniarap dengan usahanya sendiri..tahniah anak mama ne..walaupun bulat tetap berusaha kan...mama seronok tengok arryan sekarang sihat dan selalu ceria dan suka tersenyum..nak rakam tu terus diam bila nampak cahaya hp...esok akan ada suntikan 3 bulan si arryan ne..berapa kg pulak beratnya..sama-sama lah kita nantikan..he..he..cepat rasanya anak membesar ne...

Rabu, 17 April 2013

buku bank yippie(maybank) arryan

masa ita start aje keja ari tu..terus gi buka buku maybank yippie,simpan duit arryan,orang sedekah-sedekah tu..dapat lah 400 lebih...Rm100,papa buat buku tabung haji,coz kekawan bank islam bagi..selebihnya ita masukan dalam yippie ..tak dapat tabung pun.....kenapa ita suka simpan kan yippie ne coz dekat aje dengan opis dan  maybank ,lepas tu gaji kita orang pakai maybank gak,bayar hutang puitang pun pakai maybank2u sonang,dan masukan duit anak-anak pakai maybank2u juga,walaupun ciput tak lah malu kan nak gi kauter...setiap bulan masukan...sikit-sikit lama-lama jadi bukit...jadi kekawan simpan lah dalam akaun anak-anak walaupun sikit ,rm 10 pun ok..setahun ada rm120.daripada tak ada langsung kan...kalu yg senang tu simpan lah lebihkan...

arisya atau aka nenek tua sekarang


ne lah arisya sekarang 22/5/13 ne genap lah 3th..sekarang papanya panggil nenek tua..coz suka membebel dan banyak sangat cakap,pening kekadang coz penat dengar arisya menceceh aje...suka menyanyi..kekadang paham ke kadang tak paham...awal tahun ari tu dah start tak pakai pempes..cuma nak tido aje..dan dah start mengaji kat rumah ustazah..papa suka tengok arisya bila pakai baju kurung,,bertudung dan bawa beg mengajinya..comel sesangatttttttttt papanya cakap...terlalu sayanggggg kat arryan..kekadang takut juga..tindakannya yang nak angkat adik bila adik menanggis,kalu mandi kan adik semua dia nak tolong....

Selasa, 16 April 2013

Arryan Darwisy ~7/4/13~

masa ne aryan berusia 2 bulan lebih..pergi kenduri rumah kak ju (kak ipar ida)..menerima menantu...dan ini cucu dia yang berusia 7 hari..lahir dah 4kg lebih..tapi arryan panjang lah..untuk tangan arryan tu.. dia yg buat sendiri boleh tahan juga anak papa ne pegang tangan makwe ...masa aryan timbang 2 bulan tu berat arryan 5.8kg..ne 19hb ne ada timbang arryan dan ada suntik untuk 3 bulan lak..

kakak arisya yg rajin ~12/4/13

pada hari jumaat-12/4-kekawan opis nak sambut besday cik wawa dan Pn.bai,buat kita-kita orang aje..so kekawan suruh ita buat sambal ikan bilis..dan ita tambah lah dengan buat sago gula melaka,lama dah tak buat untuk opis...kak arisya memang rajin bila bermain dengan lesong batu ne...ita selalu suruh arisya tumbuh ..bawang,ikan bilis aje..ita kalu masak tak suka belender..ita suka tumbuk pakai lesung batu..lagi best rasanya....

Isnin, 8 April 2013

ita kembali dahhhhhhhhhh....8/4/13

salam semua ...hari ini ita dah start keja,setelah ambil  cuti bersalin 90 hari,kalu ikut tarikh bersalin 18/4...tapi ita ambil cuti awal 2 minggu,untuk uruskan abang aqil sekolah,sori lama tak up-date blog..dan tak jengah blog kekawan..insayallah....pelahan-pelahan lah nanti ita singgah ya...