Followers

Jumaat, 28 Jun 2013

ARRYAN DARWISY

ne arryan sekarang...sekarang aryyan mcm nak merangkak,dah angkat punggung dan tangan,semalam..ita tengah masak,kebetulan arisya tengah makan bubur lambuk yg makcik jiran sebelah bagi...si arisya boleh pulak suapkan si arryan ne makan...bila tengok mulut arryan comot...arisya cakap bagi arryan makan sikit..kemain suka lagi si kenit ne...ita tak start lagi bagi makan...baru 5 bulan..tapi biasa kalu ita makan apa-apa sumbat kan juga sikit-sikit  rasa...










Khamis, 27 Jun 2013

Happy birthday kak diana ke 12tahun 27/6/13

HAPPY BIRTHDAY buat kak diana yg ke 12 tahun,semoga membesar menjadi anak yg solehah.... pejam celik rasa kejap aje masa berlalu.....kak diana anak yg paling mama sayang..coz mama banyak kongsi cerita susah senang bersama nya..buat lah apa pun...yana tetap di hati mama tau.. .mama sayang sesangat kat kakak,semoga kak diana menjadi lebih matang dan saling sayang menyangi adik-adik,dan menjadi kakak yg paling best ok.....mama nak kak ubah perangai dan jangan ikut kawan-kawan yg tak betul..mama tahu kak diana anak yg baik .....amin...

mama sedih..apa yang mama rancang untuk birthday yana semua tak jadi...mula -mula ingat hari sabtu ne nak balik melaka.nak bawa mandi kat A'fAMOSA MELAKA,penat kumpul harian metro ,dapat lah tiket free last minggu ne lak tu..nak masuk ramai-ramai agak mahal lah kan...anak ramai ne kena jimat lah kan....lepas tu belah malam nak makan kat stimboot kat api-api stimboot...kak yana ada apa entah kat sekolah masuk hutan petang jumaat balik ahad petang...tak pa lah nanti kita ganti ya kak yana..mama bawa adik-adik aje gi mandi...mama singgah kat sekolah sing buku rekod kak,kalu sempat gi buat ic..yana kan dah 12th..kejap aje anak dara dah ....mama sayangggggggggggg kak tau...mama nak kak baca ne nanti...


Rabu, 26 Jun 2013

~WordLess WednesdaY~jerebu oh jerebu

                    pandangan dari rumah ita..tingkat 12

Selasa, 25 Jun 2013

Alhamdulilah.....rezeki papa hari ahad pulak~23/5/13

ne cite bersambung pasal rezeki papa hari sabtu memancing tu (cite sini)...pada pagi ahad..papa dah gi pasar borong selayang dan NSK SELAYANG...beli lauk basar..untuk masak hari -hari....pada tengahari tu...papa call ita..cakap dapat tv lak...tv tu untuk cabutan bertuah juga...tapi kena ambil di kedai...so hubby bawa motor aje gi pasar..ingat boleh ambil lah tv tu kat kedai di cot kit.rupanya tak boleh ...kotaknya besar..bukan tv flat ya..yg kembung punya....17 inci rasanya..alhamdulilah syukur..coz tv rumah ita gi hantar baiki ..tak siap-siap lagi....ada ne..boleh juga tengok tv....walaupun tak ada brand..janji boleh tengok tv..petang tu ..dalam pukul 4..gi ambil tv....terus gi kat PPUM tngok adam(anak ida)-anak saudara patah kaki...

Isnin, 24 Jun 2013

aqil menang...23/6/13

 alhamdulilah....Pada hari ahad aqil ada sukan kat bukit jalil..masuk satu acara aje...susun tin ke apa entah...tak pergi tengok pun..coz jauh..dan papanya nak pergi pasar beli lauk untuk masak seminggunya nanti..balik aje bawa pingat perak..dapat tempat ke 2..papa ambil gambar siap suruh gigit...jadi lah kan..dapat lah juga pingat...tahniah aqil..mama minta maaf tak dapat tengok aqil..tahun depan insyaallah..mama gi ya...pandai anak mama ne...






alhamdulilah rezeki papa hari sabtu 22/6/13

 pada hari sabtu hubby gi  memancing kat pandan perdana dulu papa pernah menang juga (cite kat sini..)kalu tak silap lah...memancing ne free tak payah bayar duit penyertaan...hadiah pun tak lah besar mana?.tempat 1 rm 700 tempat 2 rm 500,ke tiga 200,dan ke 4 rm 100 ,dan ada cabutan bertuah...ni lah hasilnya...alhamdulilah ni lah rezeki papa....dapat tempat ke 4, dapat ikan talapia  500gram , duit dapat rm 100 dan hemper tu...dan radio Sepeker,tu cabutan bertuah....anak-anak seronok lah kan...pepagi arisya dan aqil dah marah papa..papa ne asyik-asyik mancing aje....bila papa dapat hadiah...sebuk suruh tangkap gambar dengan hadiah.bila papa balik aje aqil mesti tanya..papa dapat ikan penat ya?..ikan penat tu papanya bahasa..tak dapat ikan..dapat penat aje..







rezeki 

Jumaat, 21 Jun 2013

arryan genap 5 bulan dah 18/6/13


pada 19/6/13 bawa arryan gi cucuk untuk 5 bulan...semua perkembangan si arryan ok...sekarang arryan dah angkat-angkat bontot dan tangan mcm nak merangkak...masih minum susu sahaja...bulan  depan baru boleh bagi makan...setakat ne bila kena cucuk, si arryan ok aje..tak demam...menanggis kejap aje..lepas kuar jarum terus senyap..pandai anak mama ne...













Selasa, 18 Jun 2013

papa yang rajin layan anak-anak mandi manda di PD

ne pic masa ita ada kursus di ANCASA ALLSUITES RESORT & SPA,PORT DICKSON pasa 14-16/6/13-,ini lah 1st time MQA bagi bawa family bila kursus..sebelum ne ..kursus kena syer bila dengan kekawan....masa gi ne papa lah rajin layan anak mandi kolam kat hotel aje...hubby ita orang PD..so tak lah seronok sangat,balik kg huby sendiri lah kan..so laut tu tak gi lah...balik PD..family hubby datang melepak kat hotel aje...buat si arryan ne 1st mandi kolam ..punya lah seronok sangat sampai tertido..kali ke 2 mandi..tak bagi dia mandi terus monyok aje...si kak arisya dan aqil sampai dah hitam lah..dok mandi tegah panas..papa layan..daripada tengahari sampai petang...tq papa rajin layan anak dan jaga anak sepanjang syg berkursus..harap MQA akan buat lagi kursus boleh bawa family lagi ..tapi tempat kena tempat lain lah kot...PD tak berapa nak syok...























Isnin, 17 Jun 2013

pergi kursus tahun ne..

 di sebabkan ita naik kerja bulan 3 selepas cuti bersalin 90 hari..ne kursus pertama ita bagi tahun ne..dah bulan 6 dah baru berkursus,KURSUS 8 KOMPETENSI PERKERANIAN SIRI 2, PADA 14-16 JUN 2013  di ANCASA ALLSUITES RESORT & SPA, PORT DICKSON.mana lgi nak cari kursus 4 hari lagi.kerajan kat wajip gi kursus sekurang-kurangnya 7hari setahun.tahun lepas 11 hari..tahun ne tak tahu lah boleh capai ke  tak.?.kursus ne tak lah padat sangat ..so boleh juga luangkan masa bersama family...dan tak steres lah...dan dapat urussetia yg best iaitu zie yg best..yg memang best lah...






selamat hari bapa tahun 2013

ita nak ucapkan selamat hari bapa kepada semua bapa dan bakal bapa.....


bagi ita yang  dah tak ada keduanya, sedih tau...bapa sendiri arwah ayah Osman bin Abdullah dan ayah mertua Mohideen bin Hj,Jalal,al-fatihah buat ayah berdua...ita tetap sayang kat ayah....(ayah mertua..ita kawin dah memang tak ada)..ita sangat manja dengan ayah berbanding dengan mak ya...mak garang.....so sesiapa yang masih mempunyai ayah tu..hargai lah mereka...dan ziarah lah mereka kat kampung tu.....kalu ada persengketaan lupa lah saja...buruk atau baik mereka tetap bapa kita dan beri lah peluang buat mereka...tanpa mereka kita tak lahir ke dunia ini...ok...



terutamanya..terima kasih buat hubby merangkap papa buat anak-anak syg..terima kasih kerana menjadi papa yg terbaik buat anak-anak kita.. syukur....alhamdulilah.terima kasih juga papa menjadi suami yang memahami syg dan sentiasa bersama syg di kala susah dan senang.sesungguhnya syg amat bersyukur memiliki suami seperti abang..love u papa..hendak-hendak sekarang sangat terharu ..pengorbanan abg yang sangup menjaga anak-anak kita sepanjang sayang pergi berkerja..dan meringankan kerja sayang di rumah.. dan petang abang nak gi kerja pulak..terima kasih abg. .

kuku kaki kita sakit lah...

                                                                ini baru kena
                                              ne darah beku dah kuar..dah bersih lah nampak
Asalamuaikum semua.....

minggu lepas arisya(dulu ica dia panggil namanya..sekarang kita)... main basikal..tak tahu lah macam mana jadi...balik aje rumah dah mengadu kaki dia sakit.bila petang-petang  ita balik keja...ita bagi dia orang main kat luar...akan main basikal dia bersama aqil dan kekawan dia..anak-anak jiran rajin tolak...bukan reti kayuh  sangat basikal...bila tanya aqil..dia kata arisya telanggar batu.(dekat rumah jiran ita ada lah 4 ketul batu bata-agaknya makcik tu kuarkan masa dia kemas-kemaskan)..jatuh kat kaki dia...lepas tu kawan aqil nama dia faisal...angkat batu tu tapi terlepas ,himpat ibu jadi arisya...menagislah lah si arisya..bila balik tu terus bubuh minyak gamat...terus kuar darah beku dalam jari kakinya...dekat dua hari lah juga meleleh..sikit-sikit...lepas tu dah bersihlah kuku dia tak nampak lebam lagi kan...lepas tu terus terkopek..dan tercabut....mcm kuku tu dah tak lekat kat isi dia lagi...dah buruk dah kuku kita arisya cakap....sian lah ....
in dah nak tercabut sikit aje atas tu..kat kulit dia..



Khamis, 13 Jun 2013

Eczema arryan tak seteruk kak arisya



Eczema Arryan tak seteruk kak arisya,arryan kat pipi dan badan sikit..harap sampai besar lah....bila tengok arisya kena dulu kesihan sangat..sampai bedarah-darah di garunya...sekarang ita pakai krim yg hospital HKL bagi masa kat arisya dulu..masih banyak lagi...ubat tu duduk dalam peti ais..sejuk aje..banyak pakai pelembat(AQUEOUS cream)...ini kena sentiasa sapu...Eczema ne sakit kulit kering dan kena kerap pakai pelembat..itu aje ubat nya...si arisya dah besar ne kurang dah...ada  juga lah sikit-sikit...bila terlampau  main panas  naik juga lah kat pipinya...tapi sapu ok lah...

pada 3/6.. tingkap kereta rosak..ajak hubby naik motor bawa arryan gi HKL..memandangkan kak diana ada kat rumah...boleh jaga aqil aje..bawa arisya dan arryan... gi HKL tak bawa GL...siap mintak RM 30..ita cakap boleh tengok kat HRMIS...nasib baik ok...kalu tak melayang rm30...duit juga tu....masa gi tu doktor tengok badan arryan..byak mcm ruam...doktor cakap macam panau..pelik lah pulak. tapi tang pipi tu memang eczema...nanti kena gi lagi HKL pada 26 /6-kat bird-bird pun mcm panau juga....ke salin kulit..risau juga sebenarnya...