Followers

Jumaat, 30 Ogos 2013

pic raya kami 1st raya kat PD 8/8/13








Selasa, 27 Ogos 2013

tajuk apa entah...

Mood nak berblog tak mai lagi...badan tak sihat.....ita start cuti raya lepas raya 12-18hb..coz adik bongsu bertunang..balik K.l...mak lak jatuh masuk hospital...cuti sampai rabu...keja ari kahmis 22hb..sekerat hari bawa arryan jumpa pakar kulit kat HKL dan jumaat Mc demam...sabtu ada family day di sunway Lagoon..pergi juga walau tak berapa sihat..hingga hari ne tak sihat..dan bila masuk opis aje..internet jadi slow..walaupun tak ramai orang dan blog tak boleh nak up-load gambar..steres lagi...

Isnin, 26 Ogos 2013

BESDAY ITA -TUA DAHHHHHHHH.....



pada hari ini 26hb.ogos...besday ita yang 39th...dah tua dah...alhamdulilah....atas kurnian ALLAH...terima kasih kat abg...sayang sangat kat abg atas segalanya......terima kasih gak wat kekawan kat opis dan kekawan kat FB atas ucapan kalian....amin....syukur alhamdulilah...kekawan ingat kat kita... itu sudah cukup memgembirakan....wat ita....hari jadi juga lesen ita mati...tamat lah kan...nak hidupkan kat pejabat pos tak boleh..so kena gi JPJ.memang hampeh..gi pulak dah lewat ingat nak gi pejabat pos..kawan ckp tak boleh..gi JPJ kul 10.30 -1 tengah hari baru selesai..punya lah ramai orang..lepas tu tak bagi nombor lak tu..kena beratur ..letih kaki ne berdiri..buat lesen yg baru..mcm ic  sikit lah...buat terus 2th..melayang rm 60....steres betul....

Family Day MQA -24/8/13 _sunway Lagoon







ita dah kembali....


ari ini ita kembali bertugas...malas nya nak keja.....atas meja berlambak2....masa balik kg..atas meja clear aje...naik keja..sampai tak ada ruang.....sekarang keja-keja keja dulu....

nanti2 lah up-date blog yg ita rindu selalu ne...tak sabar nak cite....

Jumaat, 9 Ogos 2013

tolong like sekali lagi.....

 salam semua nak minta tolong sekali lagi like kat sini..Arryan Darwisy...saja aje masuk..mana lah tahu rezeki....

Rabu, 7 Ogos 2013

Selamat Hari Raya & Maaf zahir dan batin





Asalamuaikum  kepada kawan-kawan,kekawan blogger sekelian, terima kasih kerana sudi datang ke blog yg tak seberapa ne dan sudi tinggalkan komen,kak ita sangat-sangat menghargainya...di kesempatan ini kak ita sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya,maaf zahir dan batin kepada semua dan halalkan makan,minum.....dan kepada kekawan di alam maya ingin minta maaf kalu ada silap dan salah masa komen  mengomen tu....tahun ini kak ita akan berhari raya dulu di kampung hubby di PD, walaupun mak dan ayah mertua dah tak ada...kena juga ikut turn....dan pada hari raya ke 2 di rumah mak kak ita di melaka,jemput lah datang kat rumah....so tutup dulu lah blog kesayangan ne start cuti pada 08/8/2013-18/8/2013. lama tol ne..adoi...

terima kasih kat blog ina

happy birthday AQIL DARWISY 7/8/2013

hari ini  7/8- happy birthday AQIL DARWISY  5TH.....SYUKUR ALHAMDULILAH......mama nak ucap 

'SELAMAT ULANGTAHUN KELAHIRAN BUAT ANAK MAMA AQIL DARWISY...SEMOGA MEMBESAR 

SEBAGAI ANAK YANG BERJAYA DUNIA DAN AKHIRAT..DAN JADI ABANG YG TERBAIK UNTUK ARISYA  

dan ARRYAN ...  ALHAMDULILAH SYUKUR JUGA  AQIL  pertama kali puasa tahun ini tahan sampai 

sekarang..setakat ne aqil puasa penuh...aqil ne sangat-sangat mudah dan senang nak jaga dan 

paham...macam anak dah besar(matang)...bila dia sebut..aqil nak puasa penuh..terkejut juga ita tak 

pernah memaksa...itu kemahuan dia sendiri..coz aqil 4th lebih memula tu baring aje..bila berbuka 

muntah..sekarang ne ok dah ..bila ita buat kuih..aqil banyak membantu dan rajin tolong mama di 

rumah..menyapu, jaga adik dan apa aje yang di suruh pasti cepat aje di buatnya tanpa banyak soal....

..kekawan dia banyak yang tak puasa...badan pun dah kurus...kalu buka puasa pun makan sikit 

aje..air yg lebih.... syukur aqil bergini....harap sampai besar...dan aqil juga mengaji dah baca Al-

Quran...AMIN....tak buat apa-apa lagi ,bulan puasa,ingat nak buat kat kg nanti meriah 

sikit..sabar ya Aqil.....mama sayanggggggggggggg sangat kat aqil...


















Selasa, 6 Ogos 2013

duit raya



tiap-tiap tahun mesti tukar duit raya..tapi tahun bujet ciput..so minta hubby tukarkan kat kawan dia di bank islam..RM 1-100rm dan Rm 5-pun -100rm..dapat lah sampul duit raya bank islam sebanyak 15 sampul..kekawan kan....jadi lah...


pssst....kekawan ita dah dapat duit raya untuk ita aje Rm 160...walaupun dah tua..masih dapat lagi untuk diri ne..mqa..bagi Rm 50,selebihnya bos....untuk anak-anak lain...pulak...alhamdulilah rezeki....

arisya terkini....

ini lah arisya sekarang..suka membebel..sekarang arisya dah free pempes..so jimat lah ..tak payah beli dah pemper Drypes wee-wee lagi...arisya pakai size L.start bulan 1 (arisya 2tahun lebih).. awal tahun ari tu,masa ita cuti awal 2 minggu nak bersalin...ita dah ajar arisya tak pakai pempes pada siang hari..ambil masa 2 hari aje..lepas tu ok dah arisya pergi bilik air sendiri..tapi malam masih pakai....bila pempes dia abis..baru ita start ajar tak pakai pempes malam..setakat hari ne...1 kali aje dia terkucil....arisya 3th 1 bulan berpempes..sekarang kalu gi mana-mana...arisya kerap nak kencing..coz arisya seorang yang suka minum air masak sesangat..so akan kerap kencing..kekadang steres juga..coz...kerap terkencing...nak kena cari tandas kat dia..







Isnin, 5 Ogos 2013

Menu berbuka puasa...tak ingat hari apa....

 ikan caru coreng,masak dalca,ayam sambal,ayam goreng untuk bebudak,papa beli kuih tepung pelita dan ayam percik(papa dah start cuti1/8 - sampai 17hb- so tak ada makan soponser dari pada bos papa)..

 masak tauger masak lemak dengan kucai,mak bagi rendang kerang,ayam goreng tepung,ikan bawal sweet sour,soup campur dan kuih..bos papa kasi..berserta otak-otak..
                                               

ne ke konon buat chiken cop,payah pulak ada tekak melayu..so buat nasi goreng cina dan sambal ikan bilis petai..boleh..

       ikan kurau masak lemak cili api campur nenas,ayam goreng,sambal sotong.air soya tetap ada untuk aqil
                                 teringin makan  nasi dagang..tq abg..(beli).
                                          ini buat ayam maggik....mcm dalam tv tu masak dalam periuk nasi..tak sedap..tak kena dengan tekak ita..bukan beli pun perencah tu...maggi bagi free sempel....
                                ni lauk hari tu..ayam maggik,telur masak kicap,telur masin,udang sambal petai...
                                               udang coreng bersama cendawan...
    ini bos papa kasi KFC,udang masak cendawan,ikan bilis petai,ikan caru sumbat kelapa dan nasi kerabu..

fesyen arryan tido sekarang...


Pssstttttttttttttt...........pagi tadi arryan tido..menaggis ...ita dengar dia panggil mama-mama....hubby pun dengar..terkejut juga dengar..arryan 6 bulan dah boleh panggil mama.....papa siap kecil ati ..adik panggil mama.dulu daripada papa..tq sayang...

kuiz senyum ceria Ramdhan puspanita MQA

ita ambil bahagian dalam kuiz ne..saja aje..dapat barang tupperware..memang minat..jawap soalan dan buat pantun itu aje..pantun ita hubby yang buat...

Arryan Darwisy nama di beri,
bulat matanya seindah bulan,
Ramdhan sudah menjelma kini,
mari lah kita banyak kan amalan.

jika jiwa tinggalkan badan,
maka nafas berhumbus pergi,
Jika tiba bulan ramadhan,
marilah kita sucikan diri.