Followers

Isnin, 30 September 2013

papa~28/9/13~

sebenar nak cerita si Arryan ne dah pandai panggil "papa'..jelos mama... perkataan pertama arryan "PAPA"...kalu kita panggil papa si Arryan akan ikut Papa...papa...memang patut pun si arryan panggil papa coz papa yg jaga arryan siang hari dan terlampau manja dengan papanya..kalu papanya marah cakap amboi...aje dah nak cembeng kekadang nak menaggis..kalu mama marah...haram tak hairan pun..kekadang gelak gelak,atau senyum aje..arryan dah 8 bulan lebih..masih tak ada gigi ,makan bubur nasi papa atau mama masak,gula dan garam tak bubuh pun..cuma manis buah kurma aje...masih tak berjalan lagi...masih memapah kat tepi meja tv....takut nak lepas kan tangan...suka tarik rambut tak kira papa,mama,arisya atau aqil dan suka tepuk muka org kalu tengah tido..itu lah si arryan darwisy sekarang....muka mcm muka kak arisya dah..rambut dah panjang...

Selasa, 24 September 2013

tak syok

kenapa bagi tajuk mcm tu..sebenarnya..semenjak tak boleh up-load sangat pic dalam blog..ita mcm nak merajuk sendiri kat blog ita(mcm arisya lak..kalu nak merajuk dia akan cakap..ica nak merajuk)...lepas tu mcm tak ada mood ..so .kekawan ..ita minta maaf lah ya..kalu lama tak jengah tu....

tak syok juga..semalam baru tukar rekoder astro yg paling baru..warna hitam...setelah sekian lama astro suruh tukar astro byond..ita tak mahu..kan ada cas terselindung....ne dia kata free..kalu kena bayar siap astro..yg tak syoknya..tak reti nak guna remordnya....kena bg pandai dulu.....

Khamis, 12 September 2013

Arryan dah 7 bulan ++....

lama tak cite pasal anak bujang kenit ita ne si..Arryan Darwisy ,sekarang dah 7 bulan lebih dah...dah lama dah dia merangkak dan boleh berdiri mcm dalam gambar ne..lepas tu bila nak turun jarak agak jauh dari lantai..kekadang lending ok..kekadang tergolek jatuh sampai menaggis...cepat juga si aryan ne berdiri..kalu merangkak laju aje..sekejap aje...dah sampai bilik air kalu dengar aqil atau arisya mandi..makan susah sesangat...masa 6 bulan ari tu buatlah,puri buah kurma,keledek manis,jagung manis,bubur nasi dengan sup ikan merah ,ubi kentang....buah kurma aje yg dia boleh telan yg lain mcm nak muntah..loya-loya..lepas tu steres tak makan..mak nya ne berusaha buat mcm-mcm tak juga mahu..sama ada aqil yang makan.. atau masuk tong sampah aje...last-last beli beras merah jenama nestle masuk dalam botol campur dengan susu. minum pakai botol susu...semalam hubby buatkan bubur nasi +keledek merah +buah kurma baru nak makan tu pun sikit,belah malamnya ita suap roti  rendam air pun dia makan sikit..tak pa janji nak makan kan.....blender lak rosak....mcm ne nak buat...mama akan cuba cara lain pulak...





Rabu, 11 September 2013

~WordLess WednesdaY~jamuan raya tingkat lain stemboot yo 30/8/13


selamat pengantin baru buat Yan dan suami 7/9/13



                                                        mas minta izin copy sini aizamia3



nak cite apa ya...bila pic tak boleh nak up-load kat blog...mood nak berblog terus ilang...hari sabtu gi rumah kawan kawin kat pucong...selamat pengantin baru buat yan dan suami...semoga bahagia ke hujung nyawa..amin....

Isnin, 2 September 2013

merdeka 56 th- Dataran Merdeka~ 31/8/13~








Pada hari sabtu pukul 7pagi ,hubby dan anak-anak bersemangat untuk pergi ke Dataran Merdeka, dekat aje dengan rumah..hubby bawa motor aje..senang nak paking kan...Biar anak-anak tahu dan merasakan Kemerdekaan..bersemangat Aqil dan Arisya bawa bendera Malaysia,Dan aqil siap nak bawa topi yg di buat di sekolah Tadikanya.....balik dalam kul 11 tengahari...seronok dengar aqil dan arisya bercerita tentang apa yang belaku kat dataran merdeka,dengan pelbagai pertunjukan ...meriah lah kan walaupun panas..mereka tetap seronok..ita tak gi tak larat...ita duk rumah aje  dengan si Arryan ...masaklah ..buat nasi lemak aje..sambal udang,ayam goreng,cendawan goreng,dan tahu dan fish ball lebih buat stemboot kat opis semalamnya....petang  nya gi rumah kawan opis Tie kat Pandan Pedana..tq tie..siap tie bekal kan nasi dan lauk pauk..tak payah masak mlm dah...sedap sangat...






kat bawah ne ada kuiz dan teka silang kata program Kenegaraan anjuran pusat sumber ..dapat saguhati aje..dapat baucer MPH bernilai RM20.00..jadi lah..tak pandai buat selogan...

sambutan raya di opis-30/8/13

sambutan ne untuk kekawan aje..memandang kan tingkat ita tak buat..dan ida ajak join tingkat dia..ita pun join gak..dengan geng juga...dan juga untuk teh yang akan berpindah di tingkat lain...kita org buat stemboot..ida dan kak ros bawa periuknya...dan kita org buat masak-masak sikit,nasi putih,ayam masak kicap,ikan siakap kukus 3 ekor,ikan masak asam,dagiing salai kuah asam,ikan tengiri nasin,sayur kundur,sayur kacang 2 versi,satu isi ayam ,satu lagi udang,telur masin..sambal belacan dan ulam-ulamam,sago gula melaka untuk pencuci mulut.....huiiiiiiiiiiiii konyang makan.....tak larat..