Followers

Isnin, 7 Oktober 2013

Harian Metro~Tetap di hati~











Alhamdulilah....syukur....pada hari sabtu 5/10/13-bawa anak-anak gi wet world kat shah Alam,tebus tiket free Harian metro,anak ramai ne kena pandai bajet...nak jimat..setakat ne banyak juga yg ita dan family dapat dari harian Metro ne...pertama kat Genting highland ne tahun bila entah,lepas tu wonderland thempark Melaka tahun lepas 8 tiket  lagi bagi kat tunang adik gi taman apa entah...tak dan nak gi... ,bawa semua sekali aida sekeluarga,ita sekeluarga mak,hanif dan tunangnya sekali,lepas tu i-city shah Alam,ita dan ida family yg gi,tahun ne gi A'Famosa Melaka ita dan family suami pulak... yang ne pun ada 8 tiket gi ke safari (zoo)A'Famosa bagi kat kawan opis..tak sempat gi..,dan yg terkini Wet world ne lah..semua FREE ..sapa tak nak Free kan..kena lah usaha lebih sikit kumpul kepala Metro dan kena beratur nak dapat kan tiket tu (dekat dengan rumah ita) ....ita rasa berbaloi kot..bila nak berjalan semua kena kira kan..kos pengakutan,makan..so dapat lah jimat ..ita pun bukan nya orang berduit...janji boleh bawa anak-anak jejalan untuk mengembirakan dia orang kita pun sama juga kan...tak lah boring....






Rabu, 2 Oktober 2013

ustaz Kazim 2/10/13

seronok nya lah hari ne,masa gi cafe tingkat 8 td,Nik noradila tanya kak ita vote untuk naik kenderaan opis gi putarajaya,ita tercengang-cengang,apa ke jadahnya nak gi putrajaya,...lepas tu baru teringat ada vote untuk gi ceramah bulanan kat KPT.seronok nama naik..selalu tak pernah dapat pun kalu ada ceramah ne 1st time .dapat lah  jumpa  live ustaz Mohamad Kazim Bin Elias.memang best lah kan...seronok lah..suka tengok ustaz ne kat astro orsis 106 (kalau dah jodoh)...memang best lah 2jam setengah rasa macam setengah jam aje...dewan kat KPT penuh...ceramah bertajuk Korban dan Pengorbanan.memang best....satu yang ita tertarik tentang anak-anak,beri sebaik mungkin,jangan berkira dengan anak, nanti di akhirat kita tidak mempunyai pilihan hanya 3 perkara yang dibawa,salah satunya anak-anak yg soleh,ita hanya ingat doa apabila kita bersolat aje..rupa-rupa selagi mana apa kebaikan yg anak buat kita akan dapat pahala....bersedekah ilmu.dan kalu baiknya kalu kat kampung tu tanam pokok-pokok tu ..binatang makan pun kita dapat pahala...memang best lah siap menyanyi-yanyi..seronok..tapi ita tak ada ambil pic pun...bukan gila bergambar...syukur Alhamdulilah  ..dapat juga ilmu yang boleh dimanafaatkan...