Followers

Isnin, 25 November 2013

Yeaaayyyyy dapat thumbdrive free -ALHAMDULILAH SYUKUR


Yeaaayyyyy dapat  thumbdrive free,alhamdulilah ..kena jawap 30 soalan ,ita rasa....  susah coz kena baca banyak juga..tapi alhamdulilah berjaya juga..dapat 25 markah..banyak lagi nama bawah tu seramai 40 org...tahniah semua...yg dapat markah tertinggi dan yg awal rasanya...

.    
 KEPUTUSAN KAJI SELIDIK DKICT 2013

    Keputusan telah pun kami dapati dan di bawah adalah senarai nama-nama warga yang telah berjaya. Tahniah daripada BTM. Untuk itu, tuan/puan yang berjaya bolehlah mendapatkan thumbdrive masing-masing daripada En. Karim di Tingkat 14A bermula hari ini 22 Nov dan Isnin 25 Nov 2013.

Bil
Nama
Markah
1
Mustaffa Bin Kamarul Zaman
27
2
Nora Norfadzliaty binti Ahmad Pauzi
26
3
Liana binti Juki
26
4
Ila Nadia binti  Ali Badaruddin
26
5
Nor Hazliana binti Mohd Mustazar
26
6
Nenney Shahriza binti Samsuddin
26
7
Azliana binti Ahmad
25
8
Norhaslina binti Abd Jamil
25
9
Anita binti Osman
25
10
Mohd Rafizi Bin Yunos
25




Jumaat, 22 November 2013

Dugaan 18/11/13


Assalamualaikum.
Post ni pengalaman sendiri. . tujuan post ni perkongsian pengalaman. ujian dari Allah. jangan pernah putus asa dengan ujian Allah. kan. sila lah baca jika bermanfaat :)

Pada 16hb.ita dan family balik ke Melaka,tujuan nya nak ambil kak Diana Di Melaka,diana dah Tak nak duk Melaka lagi,pada isnin 18hb.ita bercuti kerana makcik pengasuh ada urusan di baitulmal,dan ita mengambil kesempatan ini untuk menukar sekolah Kak diana Daripada melaka ke Kuala lumpur,selepas segala urusan selesai,hubby mencadangkan balik singgah ke PD rumah kaknya untuk lihat anak kak Lang (1 bulan lebih)-Anak yg di tunggu 10th-lepas itu kita org teruskan perjalanan.setelah masuk tol seremban lebih kurang pukul 5.30 petang hubby memandu di link tengah tiba-tiba terdengar bunyi letupan dan mengeluarkan asap dan kenderaan ita terus berhenti  sertamerta.di laluan tengah.hubby terus jerit cakap.. sayang turun cepat selamat kan anak-anak,takut kereta meletop...ita tanpa berfikir panjang jerit kat kak diana suruh bawa adik turun lepas tu hubby masih waras lagi jerit kat ita tengok kereta..masa tu hanya ALLAH yang tahu perasan ita dengan mengigil-mengigil,tak pakai seliper,dukung arryan tahan kereta lain di tengah haiway lebuhraya utara selatan...lari dengan anak-anak...ke tepi..dengan masa tu keadaan yg agak banyak kereta dan lori...ALLAH masih sayangkan ita dan Family...Alhamdulilah..kami satu keluarga tak ada apa-apa..

nak jadi cerita,kereta ita gearbox rosak dan longshaft patah,dan masa tu datang lah 2 orang india laki bini,yang menawarkan toying kereta dan dia menawarkan harga yang murah RM 80.so gi lah hantar ke bengkel,dan ita bayar RM200 UNTUK DIPOSIT DAN RM32 UNTUK TOL.ITA dah pesan jangan buat apa-apa kat kereta ita,coz cakap tak ada duit lagi nak baiki.cuma pada malam tu ita ada tanya dengan bini dia berapa angaran nak baiki gearbox dan longshaft tu.tapi dia cakap pagi esok dia akan call.paginya laki india ne call cakap gearbox RM3500,LONG SHAFT RM750,MINYAK GEAR LEBIH KURANG RM200 UNTUK 6 LITER DAN UPAH DIA RM550.SEMUANYA RM5000.MAHAL GILA...rupanya bengkel ne penipunya..kekawan dan ramai yang dah terkena..sekarang bila ita nak ambil dia dah jadi mcm genster..cakap nak ambil boleh kena bayar RM 550 ,dan duit tarik kereta dah jadi Rm200,coz ita tak nak buat kat dia.,ita nak bawa keta ke k.l..terus ita jadi takut.menurut kawan ita...dia cakap orng ne genster..dia cakap kalu nak gi ambil esok kena buat repot dulu kat balai polis senawang..
 ini dia nama bengkel kereta tu hati-hati lah jangan terkena...ita ada lah gogel nama bingkel ne ramai juga yang dah terkena ..so hati-hati lah ini pengajaran buat ita dan suami...TAKUT JUGA NAK PERGI ESOK NE..


NAMA BENGKEL NYA;
G.H AUTO SERVICE.
NO.1864 JALAN BSS 2/1.
BANDAR SEREMBAN SELATAN,
71450 SUNGAI GADUT,
SEREMBAN .N.S

GOBINAATHAN
HP;012-6018406
     012:6218485
OFF:06-6791164


barang dah sampai....tunggu 3 bulan...memang hampeh...





                                                                           

                                                                     
 .Asalamuikum semua lama tak bercerita kat blog ita ne...tak ada mood sebenarnya..mcm-mcm masalah yang melanda.. (berupa 20 piece food Blender ( baby bullet) pada 11 sept 2013..
 ..baru dapat geramnya lag beli kat My deal ne...cakap 15-30 hari berkerja...banyak kali e-mel buat aduan 3 ke 4kali juga lah.macam menanti barang dari luar negara...wahal kat penang aje....kawan beli barang kat china seminggu dah sampai..lagi hati panas....ne 3 bulan baru dapat...sebelum ne buat makanan arryan pakai blender biasa aje yg dapat cabutan bertuah puspanita.lepas tu papanya buat makanan arryan sampai rosak...so tengok kat my deal murah lah Rm 99.sebelum memang berkenan dah dengan (beby Bullet)..tapi agak mahal..sekitar Rm 130- Rm 150...so terus beli...sementara menunggu beby bullet ne sampai..buat bubur arryan guna belender cili lah..kasihan kat arryan..nak buat mcm ne tak ada pilihan...semalam seronok ita membuat makan arryan..dengan syoknya mengunakan Beby Bullet ne,ita buat Buah mangga,lobak,kentang,kurma+buah tin+gajus+Aprikot,lepas tu buat bubur sup ayam + kentang,dan bubur Buah kurma.arryan paling suka makan buah kurma rasanya manis kot...tak kan nak makan buah kurma aje kan...lepas ne nak cuba benda lain lak...