cinta hati mama

cinta hati mama

Ahad, 27 September 2015

buat makan-makan seronok-seronok bersama family raya Haji~26/9/2015

kalau balik Melaka Mesti akan buat majlis kecil-kecilan makan bersama Family,jiran-jiran ,sanak saudara dan kawan-kawan...saja lah...menunya BBQ ayam,kambing,sosej,Jagung bakar dan daging korban.ida masak segetti goreng daging cincang,ita buat nasi kerabu,gulai ikan tongkol dan acah mantah timun,carrot dan bawang...,nasi empit kuah kacang,stimboot kuah tomyam..dan ada kuah yong tafu.(.dia org tak reti  mkn )..sago gula Melaka..benda pertama yg abis dulu sago ita lah...kelakar lah org kampung pelik tak pernah makan mcm tu.....dan air anggur...kak mishah bawa asam pedas daging tetel...tq lah kat hubby ita yang telampau rajin..dan membakar..tq papa....















Jumaat, 25 September 2015

rezeki hari raya Aidil Adha~24/9/2015


Alhamdulilah syukur ......Banyak dapat daging korban....tulang..tumit..buat sup...makan mee / mee hoon sup//terbaik lah....kak mishahnya sup....mak bakar daging salai..esok nya buat daging salai masak lemak cili api campur rebung..sedappppppnya,....




Rabu, 23 September 2015

alhamdulilah ..rezeki....



Isnin, 21 September 2015

Nasi arab~Best buat Jadi~20/9/15~


Ahad lepas buat lah Nasi Arab..beli 3 kotak...syer2 dengan kawan-kawan opis beli dapat murah beli borong...kalau beli 1 org harga sekotak jatuh Rm15.beli borong sekotak jadi Rm11..so jimat lah 4rm...beras dia siap sekali panjang...ita ikut sukatan nasi tu 4 pot lah..ikut aje mcm kat kotak tu arahannya mesti jadi nasi pun cantik aje....siap goreng papadom, buat salad dia,kuah dan hubby buat air nenas lagi terbaikkkkkkkkkk lah...ada lagi 2kotak nak try buat rumah mak masa hari raya haji ne nanti...kalau nak kat kotak ne ada blog dia dah boleh wassap kalau nak oder..memang berbaloi...sedapppppppppp..selamat mencuba...











Sabtu, 12 September 2015

Main boling antara bahagian ~puspanita MQA~11/9/15

saja seronok-seronok dengan bahagian-bahagian lain..tak reti mana pun...




                                ini geng bahagian ita (Bahagian Audit Institusi)
                                         ~Su,Anurul, Wawa dan Ita~
                                            dapat ne aje..

Selasa, 1 September 2015

Jamuan makan sempena Merdeka!!~28/8/15~Bahagian Audit Institusi (BAI).

 jamuan raya sepatutnya dah lewat jadi jamuan sempena Merdeka....kah..kah..banyak betul menunya...nasi tomato,sate,laksa,ayam golek,kambing bakar,roti jala, rojak,pesembur ,nasi impit,pelova,chiskut,sago harus lah kan..mcm-mcm desert dan banyak buah-buahan..antaranya..angur dan merah dan hijau,mata kucing,manggis,dukong,limau,tembikai..dan mcm-mcm lagi lah...