Followers

Rabu, 24 Februari 2016

drypers baby club point shop


suka-suka..barang yang di tunggu telah sampai...bukan beli..kumpul drypers wee wee dan tukar point shop dia..sekejap aje..tq patung Feelings Friend ne dalam poket biru tu ada mcm-mcm bentuk mulut,kening dan hidung..kita boleh ubah-ubah macam sedih ,terkejut,dan mcm-mcm lagi..disertakan juga flash card untuk muka-muka yg berperasaan ne...









Isnin, 22 Februari 2016

Jejalan ke Gameron Highland balik hari ~20/2/16~

Lama tak pergi sini..cuaca tak lah sejuk sangat pergi balik ikut ipoh..simpang Pulai...ok..banyak sangat tempat petik Strawberry ne kat sini...tp mahal2 kalau nak petik..baik beli kat pasar kat Brincang murah -murah...anak-anak tak makan pun..walapun manis ada rasa masam-masam sikit anak tak mau..mama,papa dan kak diana aje yg makan nya...beli jagung dan strawberry aje..dan pokok cutus untuk anak(sendiri pilih)....buat anak-anak ne 1st time..nanti nak datang lagi..try duk hotel lah....









































Khamis, 11 Februari 2016

Coklat Free~CNY 11/1/2016



lama tak makan coklat jenama ne..ingat lagi masa ita kerja kilang lepas SPM dulu..time gaji mesti beli ne..makan ...suatu kemestian....tapi dah cantik sikit lah pembungkusan nya..coklat ne kawan izat bagi untuk CNY..kalau nak angpau suruh datang rumah katanya...

cendawan best



salam sapa pernah makan cendawan angkat tangan....ha..ha.sapa pernah makan cendawan liar yang biasa dapat dolu-dulu..kat kelapa sawit.kalau kampung ita panggil cendawan busut.cendawan tiram yang biasa tu agak lembik..so try cendawan ne lebih sedap dan keras ...seakan-akan sama dengan cendawan busut tu..hilang rindu nak makan cendawan busut..

cara masaknya sangat mudah..

Tumbuk ikan bilis,bawang putih 1 ulas,bawang merah 2 ulas..sedikit cili hidup atau cili api...
tumis sikit sampai naik bau..masukan cendawan..kalau nak bg berkuah tambah air...dah lembut angkat...cili tu bagi pedas sikit..tak nak pun tak pa...

Rabu, 10 Februari 2016

cuti CNY yang bezy.ha..ha ~6-9/2/16



  • ari Jumaat 5/2-minta 1/2 day nak balik PD sekejap..jengok abg izat masuk ICU Pd.Buat pembedahan kecil di perut-tekanan darah naik dan oksigen drop.masa melawat tu masih pakai oksigen..boleh bercakap dan boleh makan bubur sikit-sikit..
  • balik melaka-pukul 7 lebih sampai rumah mak kul9 lebih hujan lebat sangat....
  • Sabtu 6/2/16-pagi gi beli cat..dan gi ambil pic arisya cikgu sekolah nak..mcm dah besar aje rumahnya...rambut dia pendik..pakai kan tudung yg ada di kedai..jimat sungguh kedai gambar di kampung ne 6keping Rm 10 aje... kikis cat lama rumah mak bersama izat ,kak diana dan ita..hujan juga-main hujan kita org..anak2 yang kecil duk dalam rumah ..takut demam..ha..ha...
  • 7/2/16- mula cat rumah sampai petang..bersama paksu..kasihan papa izat...mak ckp..
  • 8/2/16- Pepagi papa dah start cat minyak lak untuk kayu lak...buat belimbing hitam..nak buat sambal hitam..bawa gi berkelah.....tengahari mak ajak gi makan nasi kat laut dah lah jauh..tapi dekat dng rumah along...
  • Lepak kat laut..anak-anak mandi manda..papa dan paksu memancing...yg pempuan lepak aje...belah mlm lepak dekat umah abg pian..mkn malam yg sempoi dah sedap....
  • .9/2/16- potong rambut arryan...pukul 11..balik k.l.

                                   ne rupa rumah mak yg dikikis dan ditembak air yg kuat..
                                          ne org kuat yg rajin sesanggat....love u papa
                                         ne pun si kakak dan abg yg rajin bantu papanya...

                                         ne rupa dah di cat..satu hari aje cat 1 rumah..3tin cat semuanya...
                         ne kak ipar makan..kak mishah dan anaknya anis ..kita org dah bedal lupa..
lauknya masak lemak ikan masin..campur nenas...kambing dan ayam bakar..rendang daging.sambal belacan..sambal hitam(belimbing)..kak mishah bawak..ayam golek...pau,air botol..kek..keropok dan kacang...


                                    budak ne kejap2 minum so pic dia ada...

                                      ne dah botak
                                              ne pic nenek tua..si arisya
                                           ne buat belimbing -untuk buat sambal hitam