Followers

Selasa, 16 Disember 2014

i-city shah Alam~13/12/14~

13/12/14~ bawa anak anak dan family adik gi mandi-manda kat I-city Shah Alam,bebudak ne seronok main air lah kan... tiket free ,kumpulkan kepala harian metro,kat opis banyak bos baca harian metro..izat pun memang beli..so kumpul dan tukarkan...jimat lah kan..nak masuk pun mahal anak ramai ne..kena lah fikir jalan yang menjimatkan......so masuk free...boleh lah belanja anak-anak makan sedap sikit kat KFC...(tu aje yang dia org suka)...Tq metro...layan kan aje lah anak-anak...masuk kul 10 pagi -keluar kul 1 lebih.....

Isnin, 15 Disember 2014

family day MQA ~11/12/14~UPM

Family day MQA di ada pada 11/12/14.tahniah kepada urusetia yang berjaya buat family day dalam masa kurang daripada 3 minggu.seronok juga..walaupun letih dengan anak-anak,makanan cukup dan sedap...tak jauh...anak anak paling seronok..walaupun maknya tak dapat cabutan bertuah....cukup lah anak -anak seronok..Alhamdulilah...rezeki anak-anak..arisya menang juara ketogeri A pakaian beragam si cilik, dan tempat ke 2 pertandingan wajah seiras adik-beradik arisya dan arryan..aqil pun menang juga hadiah saguhati ....maknya dapat doorgift powerbank..seronok juga tu..coz ita tak ada lagi powerbank tu...alhamdulilah....

Jumaat, 12 Disember 2014

baju arisya lah pulak....

idea asalnya nak buat pokok kat arisya,lepas tu buah labu....sudahnya tengok dalam gogel LADY BIRD ,mcm cantik aje..so gi lah cari kat old town PJ,beli barang rm19.90.boleh lah daripada nak jahit bagai mcm aqilnya.dah tak sempat lagi berapa ari aje...puas hati juga guna apa yg ada aje..baju dot-dot tu,memang baju arisya,dengan seluar leging...yang penting arisya confiden naik pentas tanpa mamanya kena naik sama..so arisya berjaya ne 1st time buat arisya naik pentas dengan jaya dan arisya 1 org yg naik pentas dan berposing dan akhirnya arisya berjaya....itu yg ita mahu supaya anak tak malu-malu kucing...menang atau kalah tu biasa lah adat pertandingan...

Selasa, 9 Disember 2014

Arryan masuk wad 06/12/14 -08/12/14- PPUM

Masa ne dalam kul 12 lebih..papa sedang duk gunting baju harimau Aqil, dengar Nafas Arryan berbunyi sangat kuat semasa tido....terus papa cakap siap mama, bawa arryan gi PPUM..ita terus siap...bawa arryan ke PPUM kecemasan.sampai PPUM terus doktor cek Arryan.Arryan Ada Masalah Jantung..so ita agak takut juga...jantung nya sangat kuat berdenyut..mcm kita berlari..terus doktor suruh sedut gas....lepas tu buat X-Ray untuk tengok paru-paru Arryan..Paru-paru clear...tapi jantung sangat kencang..dan doktor suruh masuk wad pukul 2.30 pagi...tak pernah masuk wad Si arryan ne...ne lah 1st time....dia tak mahu tidor atas katil tu..sebab semua ada palang besi...banyak pakar kanak-kanak yang datang cek..kata jantung ok..cuma arryan demam..dan sehari doktor surut sedut gas dua kali..sebab salurah pernafasan sempit....tu yg berbunyi-bunyi..letihnya duk hospital jaga arryan..tido atas kerusi..dan arryan tido dengan ita gak..coz dia takut nak tido atas katil beby hospital tu...ari isnin petang baru keluar....arryan kat hospital sampai semua nurse kenal dia..merayap aje dia..harap arryan tak masuk wad lah lagi...

Sabtu, 6 Disember 2014

baju harimau aqil...~06/12/14~papa buat kan...

Mqa mengadakan hari keluarga pada hari kahmis 11/12/14.ita masuk kan aqil dan arisya pertandingan pakaian beragam bertemakan semulajadi.ita memang suka masuk apa-apa pertandingan..saja bagi pendedahan kat anak-anak bersifat berani naik di atas pentas..dulu kak diana pun mcm tu gak..cite nya semulajadi dan papanya terlebih seronok...kita org gi lah cari selimut kat kedai pemborong...selimut harimau... berharga Rm10 aje pada 6/12/14...lepas tu tak reti nak jahit...ambil lah baju renang Aqil dan papanya yang mengunting..sampai lah jahit tanggan semuanya..hand made papa...yg kelakarnya tang ekornya nasib baik sempat siap bertungkus lumus papanya buat...aryan suka pusing-pusingkan...tq papa...dan topi tu beli kat kedai topi bernilai rm11. so total buat baju aqil Rm21. saja...saja buat anak-anak seronok...

Ahad, 16 November 2014

pic makanan

banyak pic membakao sebenarnya..ita terbeli oven.kat rumah ada mikroweaf aje...ari tu tv rosak..ingat nak ambil hutang kat kedai singer,nak ambil 6 bulan aje hutang..bayar diposit rm200.bila fikir-fikir malas nak hutang pulak....nak minta diposit dia tak bagi..kedai tu suruh ambil barang...lepas tu ambil oven rm150. dan seterika berat rm60.tu lah ceritanya...so banyak lah benda bakor aje..he..he...tv beli kat tesco aje rm800.jenama tosiba..jadi lah..dapat tengok sudah...