Followers

Khamis, 20 Julai 2017

Dugan ALLAH LAGI...INNALILLAHIWAINNAILAIHIROJIUN- 11/7/17

AI-FATTIHAH buat arwah kak ipar NORIZZAN BINTI MOHIDEEN(40 tahun)... yang telah meninggal dunia pada 11/7/17..sedih sangat tak sempat jumpa..coz dia duk kedah dan family sana nak segerakan pengkebumian jenazah...suami arwah dan anak kedua  pun tak sempat tengok..kerana di qattar..kasihan kak long(anak yang sulong) dan angah(16th) aje berserta orang kampung saja yg membantu menguruskan jenazah...semoga arwah di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...amin....tolong sedekahkan al-fatihah ya...




 pic ne ita ambil dalam fb adik beradik dia oang..bukan ita yang ambil di kubur ya...
ne arwah kak ipar bersama izat (masa gemuk )..dan angah masa sihat...

dugan lagi...11/7/16

 masa ne balik keja susur keluar ikut mex kereta ita dalam keadaan berhenti..tetiba pak arab bodoh pergi hetam keta ita..daripada sebelah pemandu...menggigil juga...keta pak arab ne wira ..dah hentam keta perdana...lepas tu terus hentam keta ita...tak buat repot ciz..calar balar aje...yg buat repot keta perdana tu..coz keta kerajaan...












Isnin, 10 Julai 2017

bezy terlampau...

asalamuikum..sekarang bezy terlampau...opis dah pindah ke cyberjaya...line internet mcm duduk dalam hutan..mcm siput,,slow..

Jumaat, 30 Jun 2017

chiken pox ~dugaan bulan puasa dan raya buat anak-anak..

mula-mula kena kat aqil..masa tu aqil kuat...tak demam...cuma kuar sikit aje...dia tetap kat sekolah memandangkan peperiksaan pertengahan tahun..lepas tu berjangkit dengan arisya..arisya pun tak demam..dan bagi arisya minum air kelapa dan dia suka..masa ica kena dalam bulan puasa..dia tetap berpuasa...arisya tang muka tak banyak..coz sapu kan air kelapa kat badan dan muka...ita ambil cuti kuarintin..untuk arisya 5hari..dan arryan kena pada hari raya ke 3..di kg melaka.arryan teruk sikit coz demam panas dan banyak naik tang muka...dia susah nak minum air kelapa...alhamdulilah..anak2 kurang merengek...macam biasa main dan lasaknya...cuma bagusnya mak boleh cuti jaga anak kerajaan bagi cuti kuarintin ne..sangat bagus...boleh pergi ke kerajaan dan swasta....coz ica pergi kelinik penel buat kan surat menyatakan anak kena sakit tu..kalau di hospital kerajan lg senang lah...







Selasa, 27 Jun 2017

happy Birthday kak adridiana yang 16tahun..27/6/17

happy Birthday NUR ADRIDIANA yg ke 16 tahun..semoga sentiasa dalam rahmat ALLAH...Semoga menjadi anak yang solehah dan barjaya di dunia dan akhirat aminnnn...diana ne minat dengan muzik..dan main guitar..so sokong aje minat dia...sekarang dalam proses ambil lesen..semua atas usaha sendiri....apa benda yang dia nak..dia akan usahakan sebaik mungkin..itu lah diana..tq acu  buat kan besday diana bersekali dengan besday adam anak acu adam....hanya hadiah keta aje kat adam....













ne buat kat melaka..yana nak buger...dan air soya aje....






 happy birthday adam..semoga adam membesar menjadi anak yg soleh dan berjaya dunia dan akhirat...amin....