cinta hati mama

cinta hati mama

Jumaat, 15 September 2017

majlis Khatam AL- QURAN AQIL DARWISY ~15/9/17















Majlis Khatam AL- QURAN AQIL DARWISY ~15/9/17 di adakan di rumah ustazah  tempat aqil mengaji..kak itanya rumah tingkat 12,rumah ustazah tingkat 11...biasa ustazah akan buat pada hari jumaat.bangga dengan aqil...cepat mengaji...9tahun dah khatam....sekarang pun mengaji ulang balik....aqil dengan 9 orang lagi akan khatam mengaji jumaat ne....ustazah suruh ita buat air aje ita buat air sirap ais dan teh o panas 2 jag.....bunga telur.nanti nak bagi kuih karipap sikit lah dalam beg hijau tu duit sikit dan kain telekong warna hijau (beli masa gi vitenam dulu)...dan doorgift......diana dulu tahun 4...aqil pantas sikit lah..apa-apa pun..mama bangga dengan  yana dan aqil...aqil 1 orang aje lelaki semua perempuan...

Khamis, 14 September 2017

Masalah Ke Nasib ?Geram...Atau Ambil Kesempatan...REDHA aje lah...~14/9/17


Masa nak balik hari Kahmis 14/9/17-ada dapat pangilan telefon ...kata anak dara langgar keta dia.ita ckp nanti call balik..balik rumah tanya izat..seperti biasa tidak membantu pun..nak rujuk kat sapa masalah macam ne..nak repot polis atau setel kat luar.yana ada lesen L aje..motor ita semua ada rotex dan insuran..sudahnya tanya Along ita...dia cadangkan setel luar aje...coz sikit..dia cakap nak ambil kesempatan aje tu..sikit sangat polish hilang lah..lampu pun pecah sikit sangat..daripada rm400..ita minta kurang dia kurangkan rm300..lepas tu minta kurang lagi ...last-last rm250.nak jam-jam tu gak..so bayar aje lah...ita minta maaf bagi pihak anak...cakap org melayu nak tolong org melayu..ne lah tolong nya...kalau bangsa lain dia report polis aje..yana kata dia himpit dan yana tak dan nak brek dah dekat...yana pun tak bagi dah naik motor..tunggu ada lesen penuh dulu...geram..tak pasal-pasal kena bayar rm250.





Selasa, 12 September 2017

door gift khatam AL-QURAN AQIL DARWISY~11/9/17

Semalam bawa balik paper bag lebih icanya dulu buat doorgift untuk majlis khatam AL-QURAN Aqil darwisy pada 15/9/17-di buat dirumah ustazah(tepat Aqil mengaji)...saja aje bg seronok kat kawan-kawan mengaji aqil...sendirinya majlis..sendiri kena buat ya aqil..dan ica pun tolong juga...masa ne papa dan adik arryan balik PD..so senang nak buat..

beli barang ne kat kedai borong di MK SNACK FOOD. di pj..ok lah semua rm50.barang-barangnya...
~Landon  Layer cake,wafer cloud merah dan putih,sumi, asam, dan gula-gula lolipop..ada 6jenis aje...buat 35 bungkus..lebih tu dia bg kekawan dan anak-anak jiran...





Jumaat, 8 September 2017

senamrobik~8/9/17~

saja aje join..bagi berpeluh..lama dah tak senamrobik....best-best...






Selasa, 5 September 2017

menyanyi~" AKU NEGARA KU" `~5/9/17~

Akhir ne..kena gak buat baju ne..ica ckp cikgu suruh pakai...ita ingat sambut pakai ne..mls nak tempah..lepas tu cikgu bg surat macam kat bawa tu..rupanya ada persembahan tahun 1,lagu"AKU NEGARA KU"..Kalut lah ita...masa tu dah nak raya haji..mana ada org nak jahitkan...so balik kg dengan harapan nenek boleh tolong jahit kan..lepas tu nenek kata tak reti pulak..tanya jiran dan mak saudara..semua tak mau..last-last gi kedai jahit cina..mula-mula unti tu tak mau..coz dia nak main dengan cucu dia baru balik...setelah ita pujuk..cakap unnti jahit cincai-cincai pun tak apa..so itu lah bajunya...1 ari aje dia jahit..masa ica pakai ne nampak mcm kembang sangat...so ita buat tali pingang putih .dan bunga kat tudung tu.1kelas cikgu pilih 5 orang wakil kelas..so nama arisya naik...kat sekolah name tag dan cikgu panggil BALQIS.. kelas 1 bestari...harap dia bersemangat menyanyi...














D.I.Y BUNGA daripada kain bendera~4/9/17~

D.I.Y bunga di tudung arisya..ada lebihan kain bendera.lebih buat baju tu...jahit terus buat bunga tu..dan buat tali pingang warna putih tu...nampak macam kembang sangat gaun bendera merdeka ne unti cina (tukang jahit cina)...kat kg buatkan...




                                            ne nampak kurus sikit balqis arisya..

Khamis, 31 Ogos 2017

Passion Fruit atau buah markisa~31/8/17

buah ne ditanam oleh suami ita izat kat rumah mak ita di kampung..punya lah panjang dia menjalar.dan buat dia banyak sangat.tapi tak dapat makan.coz banyak kera makan..tak dan masak...mesti dimakan oleh kera.izat geram..yg hijau yg lembut dia try copek..manis-manis masam...tu lah dapat sebiji..tak rezeki buat kami...biji benih nya di beri oleh kawan opis si suhaila ..org johor...tq su..