cinta hati mama

cinta hati mama

Selasa, 19 Jun 2018

Innalillahwahinarojiun 07/06/18- pada hari kahmis pada 22 ramadhan

Alhamdulilah telah dipermudahkan segalanya urusan arwah suami Sharul Haizad semoga rohnya dicucuri rahmat.sesiapa yang mengenali arwah suami saya mohon ampun dan maaf kan segala kesalahan yang telah dilakukan dengan segaja atau tidak,mohon halalkan makan dan minumya.sekiranya arwah mempunyai hutang yang belum diseles√†ikan sila hubungi saya.saya mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang telah banyak membantu saya dan keluarga saya.saya mohon para sahabat mendoakan kesejahteraan arwah agar ditempat bersama orang2 yang beriman amin.

Khamis, 7 Jun 2018

sori-mama bagi hadiah lambat -gadetzkidz


Adik Arryan dengan abg aqil gi surau..baru mama bagi ica ne..semoga ica happy hadiah besday dia..banyak video pembelajaran...dan mcm -macam ada...dia pun tak kedekut kongsi dengan abg dan adik...abg ada hp ...biasa dia dengan arryan lah...mama sayangggggg sangat dengan ica tau...nanti besar baca blog mama









menu berbuka posa simpan sini

sepeti jiran bagi,laksam beli,buat nasi lemak aje..roti telur ..roti nak tamat tempoh..air mangga
nasi goreng dan ayam goreng aje
                          tepung pelita arryan suka sangat,kari ikan tengiri dan kembong ,ayam goreng dan sate..air soya
 telur dadar,udang galah masak lemak dngan kacang botol ,telur masin,lompat tikam
                      sambal ikan bilis, bebola daging dan telur mata bubuh kicap dan happy meal MD
ikan parang masak lemak dengan kacang panjang,mee goreng,laksam dan ayam bakar
      bebola sup ,mee hoon goreng jiran bagi,sambal sardin,ayam bakar gak...lompat tikam..ako
telur dadar,gulai kawah daging,kacang panjang campur telur hancur,ikan masin dan ayam goreng
          ini berbuka seorang-buat rendang ayam,pekasam daging...sambal sardin dan ikan masin semlmnya...


2 budak tak posa nak ais krim MD...mkn dengan kentang goreng cicak ais krim
aqil nak big Mac dan ica dan arryan nak ayam goreng MD..sate..tepung pelita..roti john...rendang ayam
sup tulang,ikan kembung sambal sayur tauge mee hoon goreng ,telur dadarikan masin
 nasi semlm lebih...buat nasi goreng,ayam goreng,sosej dan ikan bilis..dan kuah kari nasi kandar yg simpan nya..dan mayo
sambal sardin,pucuk tahu masak lemak putih..ikan selar kuning goreng dan laksam dan teh o ais

Jumaat, 25 Mei 2018

Madu oh madu



tq Fai sedekah kat kak ita..nak try bagi kat izat....semoga ALLAH memberi sedikit kesihatan untuk izat...aminnnn...

menu berbuka dan sahur

 nasi goreng ayam masak kicap dan ayam goreng tepung
 udang wat masak lemak cili api,ayam masak kicap jadi ayam sambal,,,,laksam ..ayam goreng sahurnya dan arryan nak telur mata bubuh kicap
 ne pun nasi goreng gak perhabiskan lauk semalam
 ini lauk drp kampung..burung wak-wak masak lemak,ayam percik,koci inti kelapa durian ,popia sayur dan popia sosej..buat semua..bubur lambuk(kak ju bagi)...dan telur masin..mangga tersangat manis (kak ju bagi gak).
         pisang muda masak lemak,sambal hitam,ayam goreng roti telur (ustazah bagi jiran)-burung wak-wak ada 2 ketul panaskan balik bubur kacang panjang
 daging salai bubuh pucuk ubi dan belimbung buluh masak lemak,ayam goreng dan ikan sardin goreng dan ikan gelama air soya
 nasi goreng,ayam goreng milo panas
 buat nasi lemak,ayam goreng,sosej,laksam alio (jiran bagi fiza)...roti telur buah manga kak ju buat jus mangga
semalam ayam goreng,kari ikan ,tauger+ cendawan goreng,sate dan tepung pelita..air soya

Selasa, 22 Mei 2018

potong Mille Crepe pulak...22/5/18

beli ne kat kawan sekolah nya anak sedap gak...







happy Birthday Nur Balqis Arisya~22/5/18

HAPPY BIRTHDAY NUR BALQIS ARISYA yg ke 8th hari ini 22/5/18..,semoga kak arisya membesar menjadi anak yg baik.yg solehah berjaya di dunia dan akhirat dan menjadi kak yg terbaik untuk Arryan.... aminnnnn......mama , papa dan semua sayanggggggggggg kat kak ica.