Followers

Rabu, 25 November 2009

selamat hari raya AIDIL ADHA"

NAK UCAP SELAMAT ARI RAYA AIDIL ADHA KEPADA SEMUA YANG SUDI MENJENGOK BLOK YANG DAH LAMA TAK UPDATE NE........... PENYAKIT MALAS DATANG LAH ..................TAK ADA CITE BEST PUN.OK ITA NAK BALIK KAMPUNG MELAKA DAH PETANG NE....APO-APO PUN MAAF LAH YO.....

Jumaat, 30 Oktober 2009

pantai kelebang melaka

pada 23hb.lepas waktu melawat mak kat hospital.kita orq ci berkelah kat pantai kelebang,mkn tengahhari kat tepi pantai,nak balik umah jauh,nanti petang nak melawat balik emak.lepas mkn nasi yang kita org bwk bekal.ida beli durian ,sedap sangat.lepas tu ada kucing jinak dtg.ambil lah bg ikan goreng ada lebih.....aqil dan kak yana pengeli binatang ada bulu2 ne.....berani gak nak pegang kucing jinak ne.aqil kembang2 tangan dia bila pegang kucing.














Khamis, 29 Oktober 2009
















Rabu, 28 Oktober 2009

tengah mencekik lapor..............

lepas tengok mak,kita org gi makan kat mane entah,pak su anip bawak.tengok tempat cantik mcm mahal2 aje,pak su cakap tak lah biasa2 aje.lopor gila tak ingat nak ambil pic pun masa makanan di hidangkan,dah licin baru ida begong ne ambil pic.ne ida belanja......boleh lah murah,makan ikan kembung 2 ekor besar2 gak masak 3 rasa,tomyam sefood,kailan ikan masin,telur dadar,dan makan otak2 melaka,agak pedas.biasa makan tak pedas pun,ne melaka punya pedas lah.......


TERKEJUT.......OMAK.....OMAK.....

Pada ari kahmis 22hb.okt2009. anip call cakap mak nak kena bawa kat hospital melaka naik ambulan.terkejut gila ita.omak mana penah sakit,sampai masuk hospital.sakit biasa2 tu ada lah.tetiba aje.....terus balik melaka bila dapat tahu ,ambil GL.SAMPAI KAT HOSPITAL MELAKA dalam kul 6 lebih mak cakap dia ingat sakit perut,coz dia ingat kena gestrik pedih ulu hati,rupa2nya ada beberapa batu kat hempedu,ita ambil resiko sing surat kebenaran kuar ....nak bawak mak gi kat PPUM .COZ dekat dng kita org.kat kg sapa nak jenguk2 mak kat hospital.esok baru boleh tahu bila keputusan bila mak nak kena bedah kat PPUM.
ne pic mak makan bekal.ptg baru blh makan,coz mak kena puasa seharian,nak wat ujian apa entah

Rabu, 21 Oktober 2009

penutup raya jamuan tingkat 8A

pada 19hb,bersamaan 30 syawal tingkat 8 buat jamuan raya tingkat .ne antara pic2 ambil daripada pn.ila nadia.dia yg banyak ambil pic .best lah.......makanan bawak2 sendiri2.ita bawak sago gula melaka aje.....apa2 pun sedop dia org masak









open house umah zura

ne pic depan umah kembar zura ,best berangin,mcm kat tepi laut lah pulah,makanan best2.senang cari umah dia.x mcm umah mona pusing2 kita org.bebudak ne main kat tepi tasik takut jatuh.bahaya gak lah......apa2 pun TQ PADA KEKAWAN YANG SUDI JEMPUT,wat hasnida sori x gi umah coz malu nak gi kali 2





kenduri makan2 umah mona

pada 17 gi umah mona dia wat makan2 untuk kekawan yang tak datang majlis kawin kat kelantan,dan open house gak syawal ada lagi.makan sedap2 gila.masak sendiri tu.tp sesat2 gak cari umah dia.


ne pic anak saudara mona.tembam dan gebu


Khamis, 15 Oktober 2009

majlis sambutan raya @deepavali MQA

ne kena paksa rela menanyi kumpulan cik cak(kecil dan besar )jahat betul dia orang ne tau
ne cik sumi wat cantik dan keretif




ne dengan jun








Rabu, 14 Oktober 2009

JAMUAN TINGKAT 11B

Jamuan raya tingkat 11B pada 7hb.okt. bersamaan 18hb .syawal.1430H.TQ kepada tingkat 11,sudi ajak bekas2 tingkat11 beraya sama .best gila bila orang ingat kat kita.makanan sedap2,jng lupa jemput mak ita lagi.kali ne mak ita datang mkn aje.....dulu best gotong royong bila ada jamuan tapi itu semua memori yang indah yang tak mungkin dilupakan di tingkat 11.tanpa megira bos ke kuli,sama2 wat keja.selamat hari raya dan maaf zahir dan batin untuk kekawan tingkat 11.









Selasa, 29 September 2009

aqil kepenatan tengok tv mcm paham kusyuk sangat

aqil tengok tv mcm paham ,sakarang suka sangat dengan keta.raya mana ada keta kat umah yang kita gi ,tengok aje. kalu bagi pinjam susah lah dia nak pulangkan,main keta seorang2 menyarap laga2 kan keta.dia tak kacau lah ,dia main aje,cakap mulut bising sangat ,marah orang pandai tapi tak paham satu pun yang dia bebilkan.harap2 aqil pandai bawak diri.sayang anak mama ne........kak yana pun sayang gak tapi .....pic banyak pic adiklah....jangan marah kakak yana





TQ WAT GENG YANG DATANG RAYO KAT MELAKA

pada raya ke 3,geng2 datang kat melaka rumah ita,TQ kat rohaida,zul,hanizam. 1 geng x datang.kelakar dia orang selalu datang,tetap menten sesat.apa2 pun sempoi .masak kan apa yang ada dlm peti ais mak.ikan parang masak asam, sayur kacang +udang,ayam sambal,ikan pekasam,buah tembikai kuning.laki ida tolong masak,tekejut gak lah.harap2 tahun depan jangan serik datang umah kita orang,














DI PAGI SYAWAL DI PORT DICKSON

ne pertama kali beraya pagi syawal dengan mak mertua,tahun lepas umah ita,ne umah abang, ita agak pelik coz di PD selain rendang,lemang,kuah kacang, menjadi suatu kemestian sambal goreng,mcm jawanya makanan ada temper,suon,pucuk tahu,udang,perut,dan mcm2 lg rencahnya.setiap umah yg ita gi mesti ada lah,suatu kelainan yang tak ada kat melaka.yang peliknya keluarga mertua bukan jawo pon........apo2 pun sodaplah














Isnin, 28 September 2009

SELAMAT HARI RAYA

ASSALAMUAIKUM............................


HANTAR IKAN DI KALA PAGI,"
DI MAKAN BERSAMA COKLAT STRAWBERI,
BLN RAMADAN SUDAH DI LALUI,
SEMOGA AMALAN DI BERKATI,


SEBENING AIR WUDHU,
SESUCI AI-QURAN,
SEMERDU ALUNAN ZIKIR,
SEINDAH SOLAT 5 WAKTU,
SETENANG HATI YG TIADA RASA BENCI,
JIKA TANGAN X SEMPAT BERJABAT,
JIKA WAJAH X SEMPAT BERTATAP,
BUKALAH PINTU MAAF UNTUK KU.


SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI HARI PENUH RAHMAT DAN BAHAGIA.MAAF ZAHIR BATIN DARI ITA SEKELUARGA KEPADA YANG SUDI SINGAH KAT BLOG ITA NE...........

Selasa, 25 Ogos 2009

selamat berpuasa

akum...................


belum terlambat lagi ita nak ucapkan selamat berpuasa ,ari ne ari ke 4 kita berpuasa,nak cite sikit pasal kak yana ne.yana biasa puasa dah semenjak tadika lagi,tapi semalam benar2 menguji kesabaran ita,ita pesan duduk umah umi jng main, coz sekarang cuti sekolah.ita balik keja 6lebih,jalan jem teruk , ita balik kul 5.30 ptg ,coz balik dengan suami sekali, kena tunggu dia,semalam bawak kereta.sampai umah suruh abg masak nasi ,lauk ita masak dah pagi nya.ita pun ambil anak,cucu pengasuh cakap "acik yana tak puasa" aku naik angin, cakap kak tak puasa ya, dia senyap aje, betul lah tak puasa.sampai kat umah ita cakap kenapa? yana senyap aje, ita cakap tak puasa jangan berbuka dengan mama.nak ajar dia. dia cakap aziq bagi biskut, masa main dengan dia, kak makan lah.ita senyap aje lah..........ajak dia gi sembahyang trawih kat surau, dia cakap penat ,turun dan naik banyak kali ,kak yana gi dengan papa dia.semoga yana boleh paham ibadah puasa ne.........................

Khamis, 13 Ogos 2009

potong kek kat PD

balik drp langkawi terus singgah jap umah mak mertua di PD .tak sangka ada kejutan kat aqil, potong kek aje.nenek dan mak saudara yang buat,TQ ......dapat lah lori panjangkat aqil.terus balik melaka,antar mak.singah kat hospital besar melaka tengok nenek ita,mak kepada mak ita.dah tua 80 lebih dah,sekarang kat hospital lg.









DEKO - ERIC

fsemasa nak balik kat airport langkawi, kak yana nampak eric, yana cakap, mama ...mama DEKO LAH, ita cakap nama dia eric.ok lah tak sombong lah eric ne, dia ada soting kat sini.balik kl, sama lah fligt,