Followers

Khamis, 29 Mei 2014

bunga "selamat hari ibu oleh aqil"


Aqil balik sekolah hari selasa sebelum cuti sekolah bawa balik bungga ne...cantik juga bunga orkit lah..tq aqil...mama sayang aqil...






MQA Team Re Charge @ Taman Negara Pahang ~23-25 Mei 2014~

ALHAMDULILAH...syukur abis sudah siri 3,kursus ne di buat di Taman Negara.agak lasak buat ita yang comel lagi kuit ne..mcm nak pengsan turun naik tangga...malam pertama ada night jungle walk@ Tahan hide with nature guide...ita group 7 (yang last sekali)....alhamdulilah juga..ahli-ahli juga sangat spoting..dan banyak memberi semangat..ita selalu berhenti-henti..penat kan...hari ke 2 ada jungle trekking dan conopy walk ita buat juga dengan sokongan kekawan ita yakin boleh....petangnya jumpa kaumorang asli..masa ne kaki ita kream....dan hari yang last ada explore race..kumpulan ita iaitu kumpulan 2..dapat tempat yg last no...4..jadi lah suka-suka ..dan kaki sakit,lutut pun..tapi  best..cuma ita tak  senaman  pancit lah keja nya aje...





















Rabu, 28 Mei 2014

Pesta buku MPH MQA~27-28 Mei 2014

pesta buku MPH  MQA di ada untuk nak habis kan bauce yang dapat masa Majlis APC  berjumlah RM50 seorang...Jadi MQA buat lah best juga dapat 15% diskaun...beli buku kat anak-anak dan untuk maknya 1 ketul aje..buku masakan...chef liza..paling seronok dapat beli buku baca lah anak ku 1 set..memang terbaik lah boleh guna untuk Arisya Dan Arryan nanti...Alhamdulilah...sesi bicara memang best..banyak ilmu yang dikongsi..nak tahu lebih kena beli bukunya...tapi kat perpustakaan MQA mesti adanya...









ini hasil rembatan tu koleksi kisahdari AL-Quran berharga rm11.90,untuk Aqil baca..baca lah anak ku 1 set Rm39.90,buku masakan ayam Rm 6.50 dan untuk arryan buku alphabet Rm 4.90 semuanya Rm 63.70.selepas diskaun 15% jumlah nya = Rm 53.70.ita tambah Rm 3.70 aje....selebihnya guna baucer MPH...s

Selasa, 27 Mei 2014

kekonon besday Arryan ~26/5/14~

kenapa kekonon..coz besday arryan 18/1/14-masa 26hb ita cuti coz balik dari kursus ahad petang letih...tengok ada lagi kek Red Velvet Tupperware,ingat nak buat besday arisya tapi comel sangat.ada coklat semua..buat lah hiaslah ..tak reti pun sebenarnya...saja buat seronok-seronok...best juga....abis kek sekali hadap..siap rama-rama masuk rumah hinggap kat tangan papa...happy besday Arryan..seronok tengoknya...















happy birthday arisya ke 4th~22/5/14~

sambutan besday arisya yang tak seberapa..ala kadar aje...22/5/14







Khamis, 22 Mei 2014

Happy Birthday Arisya 4th ~22/5/14~

Alhamdulilah syukur..Arisya dah 4th,..semoga Arisya membesar menjadi anak yang solehah,anak yang baik,anak yang sihat,anak yangcomel mama,sayang mama,sayang papa,sayang kak dan abang..dan jadi anak yang cerdik dan bijak. masa segar di ingatan pengalaman bersalinkan arisya yang ita rasa paling sakin kerana kena indius..alhamdulilah juga arisya... ita dah start mengaji masa umur arisya 3th,sekarang pandai hafal surah.tak hantar sekolah lagi ,tahun depan lah 5th. ABC baca boleh tapi tak kenal huruf....mulut sangat leser..suka sound ...cakap sangat pandai...semalam boleh pulak cakap..mama..nanti ica dah besar dan kerja ,ica nak kasi duit banyak-banyak kat mama.jadi sedih lah juga..lepas tu aqil pulak boleh cakap kalu ica dah besar dan kerja..mama dah mati dah...tu pun leser juga...kelakar bila dengar anak-anak sembang....