cinta hati mama

cinta hati mama

Rabu, 13 April 2011

BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH


                                                     BEN ASHAARI BICARA KASIH AYAH:


asalamuaikum..semua...

terlebih  dahulu sedekahkn Al-Fatihah buat arwah ayah ita....




Terlalu banyak kenangan manis bersama arwah ayah....bila En.ben...buat segmen ne..hati jadi tersentuh..tringatkan arwah..ayah..ne pun nak nak berlinang dah mata ne...biasa perempuan akan rapat dengan emak..tapi ita sebaliknya..ita rapat sangat dengan  arwah ...kekadang mak jadi jelos....bila arwah manja2 kan ita...

Arwah ayah seorang yang sangat2 baik2..penyang,kelakar...suka tolong org susah.....ayah anak yatim piatu..tak bersekolah..tak tahu membaca..hanya tahu tandatangan...dan bab duit dia pandai sesangat....tapi berkat usaha ayah..dia nak anak bersekolah ...alhamdulilah...walaupun tak masuk u..tapi ...keja gov..gak..dan lagi satu daripada tak punya apa2...sekarang arwah ada tinggakkan harta untuk setiap anak2nya...alhdulillah..anak2 tak merempat..dan arwah ayah punya wawasan...ita sanggat2 merindui...arwah...


kenangan pahit?tak ada kot cuma masa arwah kemalangan  dan koma(dalam icu)...kita org gilir2 jaga ayah...sehingga ayah di pindahkan ke wad biasa...sedar.daripada tak boleh cakap..boleh bercakap...ingat ayah akan sembuh..rupa2 ayah pergi meninggalkan kami selama2nya..ita reda...dan pasrah...doktor ckp kalu arwah hudup pun kena masuk besi dalam badan coz banyak patah...


kenangan lucu...biasa bila ayah nak gi kerja jauh2...ita dan adik beradik akan kena cium sambil kena sental dengan janggut ayah yg tajam2..sakit..gak lah..samapi kita org jerit2...lagi satu bila kita org nak gi jejalan,rombongan sekolah,atau nak duit..ayah ckp cium ketiak ayah dulu..yg kelakar..adik sanggup buat...saje..aje...itu masa sekolah rendah..lah.....

kepada sesiapa yg masih mempunyai ayah..jenguk2 lah mereka ..selagi  ayah masih ada....kalu dah tak ada ...macam ita ne...hanya kenangan...dan al -fatihah buat arwah OSMAN BIN ABDULLAH....AMIN...

14 ulasan:

Zuwairi Aiman berkata...

Salam kunjungan... singgah la ke blog saya ;)


http://www.zuwairiaiman.com

mama comel berkata...

al-fatihah...

salam kunjungan...

Dekcik berkata...

singgah lah blog dekcik..
bce ngah penuh hayati..

http://sweetchoc91.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

Ayu Hashim berkata...

assalam.. singgah dari blog en.ben..

Hazrina Erin berkata...

ayah adalah yg terbaik!^^
sedihnya baca entri ita T_T

mari2 singgah^^
http://whenisaidsomething.blogspot.com/2011/04/ben-ashaari-bicara-kasih-ayah.html

anitadiana berkata...

terima kasih semua...sudi singgah blog ita...dan ita dah balas kunjungan dan follow u all...kalu sudi follow lah ita balik....sedih dan kelakar baca kesah ayah ne kan...tapi apa2 pun tanpa ayah dan ibu..tak ada lah kita...jadi hargai mereka selagi ada....amin...sama2 lah

K.zoe berkata...

huhuh.. sedih la plak bace entry ni.

coming from AB segment.. i folo ur nice blog... :)

Qiszana berkata...

Baca kt sini pula....^_^

lenloy berkata...

al-fatihah..semoga awak tabah..

mas saari berkata...

salam singgah baca kisah tentang ayah

pengorbanan seorang ayah memang tiada tandingnya!
Al-Fatihah utk arwah ayah anita..

aizamia3 berkata...

k.nita, sedey baca entry ni.. sob sob..

fRaMe+LenSeS berkata...

tade yang lebih tacing dari kisah Ayah dan Mama.

Nadh sayang ayah nadh jugak.. ;)
Salam singgah salam ziarah dari nadh..
kita jadi anak soleh solehah untuk Ayah ye. yang mendoakan kebahagiaan depa dunia dan akhirat..

Nadh datang melawat ni.. ;)
kisah anak Ayah Budak Nakal

Lulu caldina berkata...

segmen ni bagus, tapi sebak nak buat... sayang papa lulu...semoga ibu bapa kita sentiasa dirahmati...

anitadiana berkata...

tq kekawan...