cinta hati mama

cinta hati mama

Selasa, 19 April 2011

masakan hari ini 19/4/11

  kueh ini ita buat malam semalam..panggil sum-sum..pakai tepung beras..masak bersama santan..kacau...bubuh daun pandan...dan perwarna sikit...ini ita blender..bagi halus..sedap makan..dengan air gula merah...bagi sejuk...best...

dah blender masukan dalam loyang bagi sejuk...rasa dia lemak2...lepas tu bubuh..gula merah...

 ini baru mkn hari ne...bubuh gula melaka...yg di masak dan di bubuih daun pandan gak..

 ini bagi bawa rumah pengasuh...pengasuh ckp kueh apa tu...ita ckp lah tepung beras masak dengan santan..lemak2...

 ini burger ayam..kakak yana bawa bekal ke sekolah..dengan nasi goreng..coz hari ini dia balik lewat...

 ikan tengiri masak asam pedas taruk bendir...

 kacang boncis goreng dengan ayam..9baru abis..lama tul nak abiskan kacang boncis Rm1.  ne..ne)

 ikan gelama masin..hubby memang suka mkn ikan masin...

 ini aje ..masak hari ini...

3 ulasan:

ainhany berkata...

Salam anita,

salam kunjungan balas di pagi..
kueh sum2 tu dari negeri mana ek? Kali pertama kak ain tau dan tenguk..apa rasanye ek?

Bestnya asam podas tu..kecur air liuq..bertuahnya air tangan mak...puashati anak2 makan nooo...mintak sikit?

terimaksih

Farah Shamsudin berkata...

awww! banyak la tuu makanan.. bestnya

duniaanita74.blogspot.com berkata...

asalamuaikum...salam perkenalan...ain kak ita daripada melaka,hubby PD..ne mak mertua yg ajar...sedap..lah tepung tu kacau dengan santan,daun pandan,garam dan sedikit asen vanila...sampai masak lepas tu kak ita blender bagi lembut..dan tuang dalam loyang..biar sejuk....nak makan buat air gula melaka...sedap mkn time sejuk..tak tahu negeri lain panggil apa?..ita tak pandai buat kueh pun...tapi suka masak...he..