Followers

Jumaat, 24 Jun 2011

Bila Si Isteri Berblog.. Si Suami Dan Anak?






Haha...dengan setianya menunggu segmen ini...........

Apa yang si isteri kena tulis ? cuba ceritakan bagaimana anda meluangkan masa di rumah .. Yelah , camana nak habiskan masa dengan anak anak , suami pastu blog

Actually........  ita biasa bangun awal pagi coz memasak untuk anak ita balik sekolah,walaupun duduk dengan pengasuh ita akan suruh anak makan dulu baru gi rumah pengasuh,sambil masak sempat gak berblog ne...kat opis biasa masuk awal ita start keja kul 8.30pagi...datang awal terus duduk depan pc...biasa dah sarapan dekat rumah..kekadang sarapan dengan hubby....hubby keja seberang jalan aje......(dekat sagatttt)....so hari2 sama ada sarapan,atau time lunch mesti bersama2...kalu hari minggu...sabtu atau ahad(salah satu ne hari ne)... ita dan hubby pasti bawa anak2 kuar jejalan...kalu bergaji..tempat2 yang best sikit lah...kalu hujung bulan tetap keluar ...tapi tempat biasa2 aje lah..kasihan kat anak2...duk rumah pengasuh bila time berkerja, petang baru ambil...jarang keluar....bila ari sabtu atau ahad.. baru bawa jejalan lah..hubby lak rajin layan PS2 sama ada games bola,kereta main dengan anak2..ita tak minat main games...so layan blog atau FB.....lagi pun hubby ita ne minat sangat tengok sukan..sama kat astro,atau dia akan gi ke dataran merdeka tengok skrin besar..baru puas..... ita just tengok perkembangan cerita blogger lain...blog ita pun sempoi aje...tulis lebih kurang banyak gambar lah..biar gambar bercerita lah..seronok sikit tengok gambar ne..kekakadang anak pun suka..bila ada gambar dia org..kat blog mama dia..ita ckp nanti bila besar boleh tengok diary mama ne..kak diana(anak yg sulung) rajin gak buka blog mama ne.. tapi hari minggu jarang sesangat...kekadang anak nak gunakan komputer gak...so bagi lah peluang ..kat..anak..


Takut Hubby merajuk sebab lama sangat, ita pon, ceeeyy mengayat la sikit kan. ita cakap 'abang nak check FB ke?'. biasa kat rumah ita jarang ..biasa kat opis..time free...pagi atau time rehat.......hubby kekadang marah asiyik ambil pic masuk blog....ita ckp macam diary lah..tapi tak cite semua..yg boleh kongsi aje lah..yg terlalu peribadi tak ada lah masuk blog...hubby pun relex..dan kena reda lah...ita suka blog  daripada Fb lagi....TQ abg love u....(untuk hubby lah tu..he..he)..kekadang dia baca gak blog bini dia ne......
Itu je la kisahnyer yang dapat dikongsikan bersama. Renung2 kan dan selamat beramal.

6 ulasan:

ani berkata...

as salam..terjah dr blog BA

Alya Esprézzo berkata...

hehe..walaupun dah jadi isteri, masih lagi boleh berblog kan? hehe happy blogging sis! :)

meh jemput dtg umah ! hehhe.. www.alyaesprezzo.com

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ berkata...

wah majoriti jawab blogging kat opis nih...

http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2011/06/bila-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html

leyzajamil berkata...

muka sama lah dgn hubby, mesti terlebih chemistry ni kan hihi..all the best!

aku dan segalanya berkata...

http://segalanyaaku.blogspot.com/2011/06/bila-si-isteri-berblog-si-suami-dan.html

pandai2 la kalau nk berblog ni kan

Azzah berkata...

janji pandai bahagi masa kan? http://sayurlemak.blogspot.com/2011/06/bila-si-isteri-berblogsi-suami-dan-anak.html