cinta hati mama

cinta hati mama

Jumaat, 8 Jun 2012

cerita yg tak berapa nak gempak...he..he ~8/6/12~

semalam ita ada post dalam blog..semua kekawan bloger tertanya-tanya,ita nak syer kegembiraan ita kat sini...  ita dah mengandung anak ke 4,alhamdulilah..syukur atas rezeki ALLAH,yg paling seronok tentu lah papa....dia yg terlebih sebenarnya...bila tengok org mengandung ..hubby suka tengok perut org mengandung...ita tak tahu mengandung coz sintemnya lain kali ne... ita dah start diet ikut kawan opis buat cabaran langsing (CL) dah 2 minggu ....bila kurangkan makan jadi sakit sangat kepala..ingat jalan kaki..sekarang balik keja naik LRT sampai bangsar..balik aje..coz hubby balik lambat sangat pukul  8 malam... dah....ingat jalan tu lah yg sakit kepala..bayang kan dah senang naik keta dan motor ...tetiba kena naik LRT kan ke susah balik...so minggu lepas gi cek tekanan darah...ok aje..tak ada pun darah tinggi..doktor bagi ponstan 2 papan..gila banyak..takut lak nak makan..bagi ita selagi boleh tahan ita tahan..sebelum ne dah 2 kali cek test mengandung kat klinik ..tapi tak mengandung pun..kali ne mcm malas aje...itanya priod tak berapa nak betul..kekadang 1 bulan 2kali datang..semalam buat lagi..tengok-tengok positif..alhamdulilah..ita memang nak...ita suka anak ramai..tapi kewangan tu takut juga lah kan..tapi....tak pa lah setiap beby ada rezekinya...harap kekawan doakan yg terbaik untuk ita dan beby ne...jangka bersalin bulan januari nanti...kekawan kat opis pun tumpang seronok juga...walaupun anak ke 4,kali ne ita terasa nak makan asam..sebelum ne tak pernah pun nak makan asam...setiap kali ita mengandung dan bersalin..pengalaman tu semua berbeza...alhamdulah ALLAH bagi ita rasa pelbagai pengalaman yg lain-lain....syukur atas kurniannya...

20 ulasan:

CintaZulaikha berkata...

wahhhhhhhhhhhhh seronoknya..huhuhu, bilalah sy plak nak preggy lagi. tak sabar2 rasanya, cemburu tau ngn org yg preggy nih...hehe

anitadiana berkata...

sabar..nanti ALLAH beri lah rezeki tu zu..

Mrs Lurve berkata...

wah kak ita..bestnya..seronok dgr, doakanlah utk sy pulak..tahniah utk kak ita sekeluarga

Zana Adieyza berkata...

syukur Alhamdulillah..

tahniah kak ita kerana rezeki tu.. semoga segalanya dipermudahkan Allah.. doakan ada rezeki utk zana merasai kebahagiaan bersama zuriat sendiri yer kak..

take care kak ita..

Bazilah (^0^) berkata...

take care kak ita :) n congratulations :)

izan mama mia berkata...

tahniah...kak ita ku cayang....tahniah...nak tumpang gembira ni....izan pun sama suka sangat pada org yg mengandung sbb org mengandung ni...cantik...hhehehe..semoga kandungan n kak ita selamat hingga melahirkan...take care kak ita...naik kereta lah nnt tak payah jalan kaki n naik lrt lagi...tau...

pok amai-amai berkata...

Tahniah kak. Heee~ Sy ni msh je menunggu. Entah bile tu eh? hahahah!

Cik Anita berkata...

Alhamdulillah....
(serius Nita terjerit dalam opis ni sampaikan kawan-kawan Nita tanya kenapa-kenapa?) hihihihi...

Tak sangka pun, ingatkan cik abang ada bagi gift ke apa..tapi kira gift jugak lah kan.. hee.

:)

Kakzakie berkata...

Bestnya ita.. inilah rezeki datang bergolek tak disangka-sangka. Kakak dulu berangan nak anak 6 org tau Ita tapi dapat separuh sampai sekarang. Tak tahulah tetiba dapat macam ita...

Tahniah dari kakak. Jaga diri & kesihatan..

Gen2Merah berkata...

wahhh tahniahhhh.. syukur alhamdulillah.. saya lak tak sabar nak jadi suami orang ni.. ehehe

mamailham berkata...

tahniah k.ita

aimanammaradham berkata...

welcome to da club.. jom p check up sesamer...

anitadiana berkata...

terima kasih semua...ita harap yg terbaik juga buat kekawan semua......

SumeSakan berkata...

Wah tahniah kak...samalah kita ni ek...insyaalah kak setiap anak tuh pasti ada rezekinya...mcm sara dulu sebulan masuk umah..tau2 dah pregnant...skang ni plak berita gembira pregnant nih sekaligus dgn tawaran kerja br...syukur atas kurniaan rezekiNYA..doa banyak2ye kak...

aizamia3 berkata...

aaarrrgghhh... ai baru tau baca ni.. tadi kat opis tak cakap pun.. huhuhu..

anyway.. tahniah kak.. hehehe.. suka.. suka..

IntaNBerliaN berkata...

Alhamdulillah... TAHNIAH kak ita... samalah kita.. hihii.. tapi saya due bln 11.. :-)

pasal kwgan tu, xyah risau.. InsyaAllah setiap ank ada rezeki msg2... :-)

sy pun nk ank ramai + mmg suka ada ank ramai pun.. hihii

btw, take care kak ita...

yusuflaili(Goku) berkata...

salam;
Dah anak ke4..harap2 awak oklah,..

fieda berkata...

alhamdulillah...diberikan rezeki ye kak ita..tahniah...dapat adik la nanti arisya ye..

Che Rosliza Che mat berkata...

Tahniah kak ieta...rezeki...Arisya dapat adik..

Cho Zila berkata...

tahniah... gituler kisahnyer... betoi rezeki pasti ada macam kita dulu gaji kecikpun okjer dah besar sikitpun okjer... macam tak percayajer rasa dulu gaji kecik leh jer hidup.. so memang kalau dah kenatu memang kena adjust hidup kita...