Followers

Rabu, 31 Oktober 2012

sekitar cuti raya aidiladha di PD & Melaka 2012




  • Kahmis pukul satu dah boleh balik minta kebenaran balik awal-balik PD,petang along sampai naik flight sampai ke KLIA,anak beranak daripada kedah,tahun ne last lah jumpa kak along coz nak ikut hubby dia menetap di Qattar selama 20 tahun,bersama anak-anaknya sekali.,tapi tak sempat nak hantar ke KLIA pada hari ahad 28/10- coz petang  jumaat nak balik melaka.
  • Jumaat pagi rendang kak lang masak basi sayang sangat ayam banyak lak tu,makan nasi empit,ketupat palas dngan kuah kacang ,dan serunding daging,ayam yg along bawa,pagi tu gi kubur arwah mak dan ayah mertua.petang balik melaka.
  • sabtu rumah pak itam (adik mak satu-satunya)buat korban dan krnduri,mak dan abg along dan kak ipar gi tolong kat surau ada 3ekor lembu org buat korban,mak suruh ita dan ida gi rumah pak itam dulu...petang balik kena uruskan daging,tulang,kaki lembu,perut...letih nak mati..tapi hasilnya best makan sup tapak lembu dan sup keting sodapppppppppp sangat kak ipar buat siap kekawan along datang nak makan...
  • ahad bawa anak dan keluarga gi wonderland themepark & Resort Melaka ita kumpulkan kepala mertro..dapat lah free 10 keping...best lah kan mandi manda ..yang tak bestnya aqil boleh hilang masa nak kuar nak balik..siap papa kena masuk cari..siap ada pengumuman anak hilang..1st aqil hilang ne..dulu arisya....tengah hari kuar dan makcik belanja MD...terus balik rumah coz makcik nak balik K.L...
  • hari  ahad ita balik k.l..letihnya..melaka sanggat-sangat panas lah...tak tahan...



















9 ulasan:

aizamia3 berkata...

penuh xtvt k.nita.. ;)

Kakzakie berkata...

Kakak baca pun tahu mesti letih apa lagi meamng panas 3 hari itu kan - sama Johor pun panas.

faraherda.razalan berkata...

Wow! Mcm seronok je wonderland themepark tu!

anitadiana berkata...

penat dan panas sangat kulit dah start mengelupas ne...

CintaZulaikha berkata...

bestnya sambut raya kat wonderland park..hee~~

Zana Adieyza berkata...

wah, siap pergi theme park lagi tu... seronoknyaaaaaa...

raya sekali dgn cuti2 la ni kan?/ seronok!!

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

beshnya kak..jln2 plak tu..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah kak ita siap g theme park...bestnyerr..padat xtvt tu heeee

IntaNBerliaN berkata...

seronoknya kak.. tp blh pulak aqil ilang yer.. nsb xda pe2..