Followers

Khamis, 1 November 2012

memang hampeh betul lah....

nak cite juga kat sini sebelum ne ada cite kat sini adik arisya,semalam gi lah cek gula kena puasa lepas tu 2 jam kemudian ambil darah lagi...hasil keputusanya memang gerammmmmmmmmm lah tu..puasa tu ok...5.3 aje lepas 2jam jadi 8.3..ambik kau....tinggi tu..tak pasal-pasal kena cucuk jari tangan untuk test gula....padan dengan muka ita lah kan....balik kg raya haji mencekik air gula aje..balik k.l ari isnin dan ari selasa kena buat test minum air gula....sedihhhhhnya lah....

14 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

hihi,yui mmg tak tau psl ni semua..

faraherda.razalan berkata...

Sbr kak. Tapi sy rs, bukan semata air gula kak. Selalu gula nek mendadak ni sbb karbohidrat yg terlebih. Sy dulu mmg mcm tu la. Sbr kak ye?

Mummy Akmar berkata...

Salam Kenal Anita...

Masalah gula tinggi dalam darah ke? Cuba cara tradisional, amik akar kayu patawali, rebus dan minum airnya. InsyaAllah turun kadar gula dalam darah. Jangan pula tinggalkan ubat moden tu. Saya doakan akak sembuh cepat yer.

Apa2 pon DONE FOLLOW..

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere

Take Care Sis..

Mrs Lurve berkata...

alahai kak..tingginya gula tue, memg kena pantang btl2 nie, tp kdg2 ada keturunan itu pun penyebab jgk..

fiza berkata...

Dugaan. Saya tak pernah minum air gula.

aizamia3 berkata...

kena lebih berhati-hati lepas ni.. demi akak dan baby.. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

la siannya kak ita...tinggi juga tu...wani dulu alhamdulillah xkena minum air gula....

izan mama mia berkata...

jg kesihatan..k ita,...mg selamat semuanya

Kakzakie berkata...

Kena jaga ita, apa lagi masa sekarang nie. Bimbang juga. Tak apalah kawal utk sementara ini..

SumeSakan berkata...

erkk cerita kita sama nih kak ita...kena minum air gula...iyeeee...wahh kak ita dah x lama eh nak deliver...bestnya...saya br 28 weeks dah x sabor dah rasa nih...

JunAina berkata...

Dah lama rasanya tak minum air gula pekat2 sampai perit tekak tu. Kalau biasa2 org bagi memang boleh muntah tapi untuk kesihatan tahankan jelah ek...:)

Apapun yang penting lepas ni kena lebih hati-hati masa makan dan minum tapi kalau time balik kampung memang tak leh control rase nak makan semua...hehee...

Singgah dan fllow Nita okeh...

IntaNBerliaN berkata...

sy xpnh lg minum air gula tp dr pengalaman org, semuanya ckp manis yg amat..

take care ye kak ita..

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

singgah ahad kak ita

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

yui sggh sni ye kak..