Followers

Ahad, 24 Mei 2015

gi jalan Jarkarta & Bandung ~20hb - 23/5/15~

GI ke Jarkarta Naik Kapal terbang KLM ..mcm ikan doplin kan..warna biru..ha..ha..best naik kapal ne 1st time..biasa Air Asia atau pernah naik mas lah kan...ne kapal transit dari Asterdam - Jarkarta.semua kru orang puteh lah kan...hemsem...siap bagi makan ..masa pergi makan crem Puff dan air jus apple..siap bagi makan lagi..balik sedap sikit..ada mee goreng mamak,kek coklat chesee,ada kerabu sooan,roti bolat makan dengan Butter,air fresh oren dan air meneral water.mewah dan sedap makannya..lepas makan tu siap tanya nak air kopi atau teh panas..memang best lah kan...yang tak bestnya hanya 1 beg aje di benarkan kat lugeh ..kalu beg ke 2 kena USD 55.berat 23kg bawa..kalu bawa naik atas 12kg aje di benarkan..cukainya sebanyak rm238.mahal gak 


hari pertama aje duk kat Jarkarta...lepas tu gi Bandung terus duk sana dan balik suruh pak supir hantar ke airport Jarkarta.masa nak gi bandung tu naik keretaapi lama juga ya dalam 3 jam lebuh gak..naik kelas eksekutif...bayar 100000ribu rupiah-duit kita rm28 aje..ok..lah murah..tapi makan kena beli gak..jangan terperdaya..kat indo ne..semua berbayar ya..tukang angkat beg...tukang paking..semua kena wang...









                                          ini menu masa nak gi..crem puff dan jus apel
                                                    ini tempat penginapan hari pertama di Jarkarta











                                             pic bersama pak supir Pak Alfa...


                        ne rumah tamu di Bandung..harganya pun murah Rm 28 sehari..siap ada sarapan pagi lagi.kalau nak kek lapis..boleh oder..jiran sebelah rumahnya yang buat...

                                             ini air Apricot..ist time rasa...boleh lah..tapi belemak sangat..ida suka sangat..bagi ita ok-ok aje lah...sebab ita suka air kosong aje..
ne dia org punya..
                     tengok beg masing-masing..ita beg itamkecil dan beg sandang purpel...aje..tak lah memborong..saja jejalan...letihnya...tapi best juga lah...

1 ulasan:

Aida78 berkata...

knp masukan pic gelap ha2 edit la kasi putih sikit nyehh