Followers

Selasa, 23 Jun 2015

Menu bersahur dan Berbuka ~18/6 -22/6/15

Asalamuaikum semua...ne menu bersahur dan berbuka puasa ita...ita bukan menunjuk ke apa ya..ita nak simpan kat blog ne..senang nak tengok-tengok bila kekeringan idea nak memasak tu aje....selamat berpuas semua...




 ini 1st puasa ari tu~18/6/15~ ita bersahur buat nasi goreng kampung,karipap kentang, sosej goreng dan ikan kembung sambal cili api...ita tak biasa bersahur untuk ita cukup air kosong aje..ha..ha
  ini menu berbuka puasa lak...sup tulang bagi pedas cili api dan perahkan asam limau ,sayur bendi goreng,ayam goreng, telur masin, karipap kentang dan keropok lekor..
  ini hari ke 2 puasa-19/6/15-sambal sardin, telur mata dan sosej-makin kurang ..tak tahu lah nak masak apa...
 berbuka nya pulak- 19/6/15- paru goreng tepung
                                   - ayam bakar
                                         -kobis masak lemak dengan cendawan hitam
                                         - karipap kentang dan keropok lekor
  ne menu 20/6/15-ada tambahan sembal belacan yana yang buat ikan gelama masin..sambal sardin  lebihan sahurnya
 ini menu 20/6/15 - sambal ikan bilis paru goreng lebihan berbuka dan keropok lekor...
 ini berbuka ari 20/6/15- ketam masak lemak cili api
                                         kacang panjang goreng + daging
                                   tambahan ikan tongkol sambal dan lebihan paru sahur masak masam manis
 ini menu bersahur 21/6/15 -roti John hubby yang buat home made nya..lagi sedap daripada org jual pakai daging buger-dan telur hubby masak dulu daging tu bersama rempah kari..
 ne hari yang penat-21/6/15 -ahad..buat sepecil sikit buat laksa dan nasi lemak...
                                          sambal telur puyuh
                                             rendang ayam tua.
                         tambahan paru goreng ,keropok lekor bagi abisdah..telur dan ikan bilis..itu aje....
 ini 22/6/15- lupa bersahur sedar-sedar dah azan subuh-ne menu berbuka sambal sotong kurita
                                              ikan parang masak lemak cili api..
                      karipap kentang pusing ne yang last juga...beli frozennya...
                             tambahan kengkong goreng belacan,ikan selar goreng

3 ulasan:

Dhiera nadhirah berkata...

alhamdulillah. banyak menu berbuka dan bersahur

Anita Osman berkata...

saja bagi lebih lauk dik...tapi masak sikit-sikit..setakat ne tak pernah buang..biasa abis..alhamdulilah...tak penah membeli setakat ne...balik keja ku4.30.sempat masak...

athiqi ariff berkata...

amboii..beshnya menu dia..terliur kita tgk..