Followers

Khamis, 9 Jun 2016

masakan hari ~ menu berbuka dan sahur 7/6- 8/6/16

Asalamuaikum semua...ne menu bersahur dan berbuka puasa ita...ita bukan menunjuk ke apa ya..ita nak simpan kat blog ne..senang nak tengok-tengok bila kekeringan idea nak memasak tu aje....selamat berpuas semua...
      ikan sardin sambal,telur dadar ,ikan bilis goreng dengan bawang dan 1ekor ikan gelama.
                  ikan caru dan pari bakar,kuah asam,kangkong goreng belacan,sup tulang,papa beli mertabak,rojak dan nasi kerabu..dan air sirap buah kabung...

ini semalamnya menu~8/6/16

 buat sup cendawan tiran,sawi + daging, 1/2 ekor ayam bakar(pakai magie pan aje)..paru goreng berlada.papa buat onder-onder dan roti john.dan jiran bagi popia sosej berchess...

             air tangan suami..papa buat sedap onder-onder gula melaka dan roto john 6 keping....A-Z papa yg buat..mak tak tolong pun..tq papa.siap boleh sedekah kan kat jiran-jiran..banyak sangat...






ini menu sahur ~9/6/16


malas nak masak nasi buat kueh tiow basak udang dan goreng karipap frozen aje..ita just minum air kosong aje..anak-anak dan suami aje yang bersahur...

Tiada ulasan: