tahu ne beli untuk buat mee kari..kalau tak ada tahu ne tak syok kan dlm mee kari...ada setengah lagi...ingat banyak..rupanya izat dah masak campur dalam mee goreng...so tinggal sikit..tak jd bungga dah lah...sebab minyak dah mahal..kita masuk kan dalam oven bakar...buat ari ahad ari tu...
- 6 ekor udang besar(buang belakang dia dan kulit dia sekali)-cincang
- isi dada ayam(4 ketul).-cincang
- daun sup dan daun bawang
- 1 biji bawang besar(cincang halus)
- lada hitam
- 1 ketul tahu putih
- fish sos
- pak aji..
- tahu pok(isi dia kuarkan sekali+lepas tu campur kan sekali dngan di atas)..
(semua cincang halus-halus- siap masuk kan dalam tahu tu)
bakar dalam oven- 25 minit (150'c).
# kalau nak goreng bancung dengan telur dan goreng...
untuk sos:
- 1 senduk cili kering
- 2 ketul bawang putih- ketuk2
- 2 sudu gula
- sedikit garam
- 1 sudu tepung gandum(bagi pekat)
- (masak aje dlm kuali-tak payah pakai minyak-bila memdidih masuk gula+garam + tepung..dah pekat angkat..sos ne boleh gak makan dengan cucur bilis...
1 ulasan:
sdpnya kak... rajin akk.
Catat Ulasan