BAHAN-BAHAN
- isi ayam sahaja(dipotong agak memanjang2)
- 2 ulas bawang putih
- 2 batang serai
- sehiris lengkuas
- 1 tangkai daun ketumbarnya-hanya batang dan akarnya(basuh bersih ya)
- beberapa helai daun pandan yg muda(biasa dapat yg dalam2 tu warna putih2 )
- 2 sudu sos tiram
- 1 sudu gula
- lada sula (ikut nak pedas masing)
- garam,dan aji
- (semua benda diatas diblender..... kecuali ayam)
- dan perap ayam semalaman(jang tapis ya masukan semuanya)
ita wat sikit aje coz..itu aje isi ayam hubby beli untuk 1ekornya..biasa isi ayam ne perencah wat goreng mee ke..atau nasi..ne wat ayam pandan..tapi tak kena mkn dengan gulai lemak labu...hubby tak sabar suruh goreng...selamat mencuba...(ne resepi itanya sendiri tak tiru sapa2nya)-masa kerja restoran thai..
1 ulasan:
thanks for this SYEDAP resepi... bole buat nanti nih bagi hubby makan... hahahaha.... gelak besar sebab happy dapat resepi ayam pandan
Catat Ulasan