Followers

Isnin, 15 Ogos 2011

cite tanpa gambar hari ahad 14/8/11-ALHAMDULILAH rezeki hari minggu....

1~hubby tengok peti surat dapat surat dari POS MALAYSIA..dapat baucer hidangan snack plate KFC.kerana ita isi maklumbalas kajian yg telah POS MALAYSIA edarkan.ita  dan geng opis khususnya bahagian BAI isi gak  tapi tak dapat pun...rezeki hubby lah tu...
hubby gi pasar...beli ayam , lala,ikan bawal,ikan kerisi,udang,pedal,jantung pisang,cendawan kulat,buah cempedak,keropok lekor,petai...so ita pun masak lah menu berbuka semalam tanpa ganbar...


  • ayam masak kari campur buah kelo
  • ayam goreng kicap campur souen(untuk aqil tak pedas)
  • lala goreng bercili bersama serai dan daun limau.
  •  sayur kacang panjang goreng
  • cempedak goreng
  • keropok lekor goreng
  • sagu gula melaka.

semua masak ya bukan beli...banyak betul..ita masak tenggahari.....

2~ pada tengahari....kak diana (main kat taman)balik cakap mama ada org ambil barang kat bawah...ita cakap mama tak daftar..mana boleh ambil...
ini merupakan "PROJEK 1 SUMBANGAN 1 KELUARGA" yang dijalankan semalam kat flat sri pahang...,pusat 1 Malaysia Lembah Pantai....nak dapat...kena isi borang dulu...masa tu ita balik kampung..so tak isi...
makcik sebelah rumah suruh ita turun bagi salinan ic ita,suami dan anak2..segan lah pulak...so bagi kat kak diana kalu boleh..memcuba nasib...ALHAMDULILAH....kak diana berjaya mendapatkan nya..siap hantar depan rumah lagi...

barang-barang sumbangan :13 barang(angaraan Rm100 gak kot)...alhamdulilah..rezeki..kak diana dapatkan..
tak payah beli barang  dapur dah....he.he terima kasih pada pihak urusetia dan semuanya TAJAAN YAYASAN S.P SETIA.


  • Minyak masak saji-1kg
  • susu tepung penuh krim-600g
  • minuman malt coklat-2kg
  • gula pasir-2kg
  • teh 1 pack-200g
  • biskut hwa tai-2pack
  • mee hoon-2pack
  • kari ayam-2 tin(setiap sati 285g)
  • Ikan sardin -2tin(setiap satu 425g)
  • susu pekat manis- 2tin(setiap satu 505g)
  • tepung gandum cap wau-2kg
  • lyche-1tin
  • beras-10kg


11 ulasan:

Mommy Fara berkata...

Alhamdulillah! Rezeki anak-anak di bulan Ramadhan!

Wow! Meriahnya lauk berbuka puasa. Sedap2 lak tu. Tapi, nape tak de gambar? Nak gak tgk mcm sebelum nie. Hehehehehe!

anitadiana berkata...

fara..hp dah jahanam..kemera pun...tu yg buntu tu...kak ita suka ada gambar2 ne..baru meriah..alhamdulilah fara...anak yg sulung tu kak diana yg ber ia-ia..sangat...rupanya banyak...ita tak turun pun segan lah..dah lah tak isi borang...

ArELeEz berkata...

buah kelo tu camne rupa paras dia, ek?

anitadiana berkata...

mcm kacang jenis panjang,org india suka buah ne...kat jalan2 ada nampak...org melayu suka makan pucuk daun kelo ne bersama keledek masak lemak putih...buah kelo ne sedap masak dengan dalca,kari pun boleh...

Cik Anita berkata...

wah...

banyaknya juadah berbuka akak masak. memang tiap hari camtu eh. bestnya..

adifatah ~ berkata...

0o..patutla xde gmbo..ehe.takpe.nanti sihat la camera tuh kak ita..ke dah xde chance nk pulih balik dah camera tuh?blog mmg lagi meriah kalo ade gmbr.kan kan kan.. :p

anitadiana berkata...

cik anita..kekadang aje...meriah nya...tapi paling sikit 3 lauk...kekadang hubby rajin nak buat keuh..he..he

anitadiana berkata...

adifatah..dah tak boleh baiki..kena beli yg baru...nanti2 lah sekg ne...kena fikirkan persiapan raya..tu lah kak ita tak syok tak ada gambar ne...

Aida78 berkata...

maklg x nak bagi makcik cikit dapat hamper 2...

Aida78 berkata...

g le beli kemera baru nak raya nie....

anitadiana berkata...

makcik dah gunakan pun...tu banyak barang 1 malaysia..kedai yg kau suka beli tu...boleh lah barang ne..

nak beli kemera tak ada duit....