ini yg masih kering ,mak jemur,(bagi tahan lama)..nak masak kena rendam dulu
ini cendawan (kukur atau cendawan sisir) masak lemak cili api campur pisang
Daging masak kicap ida masak(daging korban lastnya)...
sambal ikan bilis petai untukkita org dirumah campur petai yg dikikis kulitnya,yg di bawa kat surau bubuh udang campur petai yg dikikis kulitnya juga...(lupa nak ambil pic)
ikan goreng(untuk kita org di rumah)
ini aje mak masak dan ida masak..ita mecekik aje..he..he
buah mangga ne pun bawa ke surau...
6 ulasan:
mklg cendawan kulat ke cendawan kukur yg mane satu nama dia dong...
SY tak nah mkn cendawan sisir. Sedap ke kak?
makcik ida nama sama aje..dua-dua boleh...
fara..kak ita org kampung betul...sedap cendawan ne..tapi kat K.L susah nak jumpa...buat masak lemak,goreng.semua sedap...
cendawan tu feberet anis...sdpnye msak pds2....
akak ingat ramai yg tak tahu, anis tahu...kak ita punya febret gak tu anis...
Catat Ulasan