Followers

Sabtu, 10 November 2012

check-up minggu ke 30

semalam 8/11/12 gi PPUM check-up minggu ke 30,timbang berat dari 126.9kg ...naik ke 129kg...ambik kau tekana darah 126/63 ok....lepas tu pergi scan beby..jantina masih tak tahu,masih menyorok..saja aje nak bagi kejutan kan mama dan papanya,papa cakap perempuan dan mama rasa mcm lelaki,tak tahu lah kan..baju kena cari yg dua-dua boleh pakai....berat beby dalam 1.6kg..doktor kata normal,sesuai dengan usia kandungan,cuma kepala di atas,doktor kata normal juga sebab nanti dia akan berpusing,harap-harap berpusing,takut songsang,agak senak perut bila berjalan,minggu depat dah kena check-up seminggu sekali dah.....harap-harap semua berjalan lancar...

7 ulasan:

Kakzakie berkata...

Biasa kalau dah 30 minggu masih tak nampak perempuan atie. Tapi tak kisahlah janji sihat...

✿ n.i.e.y.x.z.h.a ✿ ™ berkata...

Harap dipermudahkan nanti..^^

aizamia3 berkata...

moga semuanya berjalan dengan lancar hendakNYA.. yang penting k.nita n baby sihat.. ;)

cheeze maz berkata...

salam ziarah,

banyakkan minum air maak & susu, bykkn makan sayur. selalu berjalan (kalau x larat berjalan amalkan senaman bangun n duduk atas kerusi)

kalau baby masih x berpusing. cuba cari bidan kampung. mereka boleh mengurut dan cuba membantu memusingkan baby dlm kandungan.

jemput ke blog akak yg x seberapa di cheezemaz.blogspot.com. Boleh rasai keenakan sos dari serbuk cheese yg bila dicmpur dgn air panas menghasilkan sos sesedap cheese wedge, KFC. Harga hanya RM 10.00 untuk 1 pack seberat 200 gram

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

semoga semuanya dipermudahkan..Insyaallah...kak ita take care k

cik dila berkata...

Semoga akk dan baby sentiasa sihat.. :)

IntaNBerliaN berkata...

baby nk bg kejutanlh tu.. :-)