Followers

Jumaat, 16 November 2012

cite balik kg Melaka 10 -13hb/11/12-

pada hari sabtu pepagi hubby dah gi pasar siap-siap beli barang dapur dan beli barang untuk persiapan memancing hubby dan kekawan..sebenarnya ita nak ikut balik kg ..Melaka..hubby nak gi memancing di kelong di Merlimau melaka..sambil menyelam minum air lahkan...so hubby janji dengan kekawanya tunggu di tol sungai besi kul 11.30 pagi...gerak lah...kawan hubby 2 biji kereta..sampai melaka dalam kol 2juga lah..jalan punya lah jem...dah pesan dengan mak kat kg suruh masak lebih..kekawan hubby datang nak makan..mak masak,pucuk ubi masak lemak cili api,ayam goreng rempah,ikan goreng,ketam masak manis.sambal belacan,dalca daging beserta sayur terung,lobak,kentang dan cencalok wajib lah kan melaka...kul 3 baru dia org gerak gi merlimau... pada hari ahadnya balik..tengok hasilnya hampeh aje...(ikan gelama yg banyaknya)..hubby suruh kawanya bawa balik aje...
tak banyak aktiviti yang boleh dibuat kebanyakanya hujan..sejuk sikit rumah mak...
~hari isnin gi sekolah kat kg-niat dihati nak masukkan kak diana di asrama desa,coz tahun depan kak diana periksa UPSR..bagi displin sikit...tapi hati ne berbelah bagi..tanyak kak diana dia tak mahu,dia nak duduk dengan maklongnya di melaka,sekolah di sana..mak long nya nak jaga,sekarang ne pun di sana juga..semalam call ita menaggis-menaggis rindu kat si kak..lama juga bercakap..dan kak ipar suruh ita fikirkan suruh dia bersekolah di Melaka....tadi pun kak diana call dan sms bertanyakan beleh ke dia nak sekolah di Melaka....ita jadi serba salah..mcm mana ya....
 Petang isnin 12hb-gi tengok nenek ita dimasukan wad-katanya darah tinggi....keadaannya ok..stabil..orang tua..yg kelakarnya bila aqil panggil nenek nyonyang-(sepatutnya monyang)...
hari selasa balik k.l tanpa si kak diana..dia nak duduk Melaka cuti sekolah ne....rindunya..tak ada kawan nak gaduh...

7 ulasan:

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam ita..mmg sedih & serba salah bila difikirkn.Tp trpulang la kpd ita & HB...semoga keputusan yg dibuat adalh trbaik utk Diana.
Ita sihat ke?psst..br nk tanya ya...hihi

Kakzakie berkata...

Banyaknya mak masak. Kakak baca tapi dah terliur ita. Nak pisah dan sekolah tempat baru kesian juga kat kakak tu sebab nanti kawan baru, cikgu baru environment baru lagi pulak nak UPSR..

anitadiana berkata...

tu lah kak ita serba salah lah juga..dia nak sangat duk melaka dengan mak longnya...yg asrama tu dia tak mahu..kat rumah ita dia tak boleh nak fokus sangat rumah kecil..adik kacau..sian lak..

tie..ita sihat aje...hubby tak kasi..dia cakap menyusahkan org aje...tak tahu lah tie..sedih dah berapa hari duk menaggis aje ingatkan diana..

Mummy Akmar berkata...

Menu mak nita masak tu menyelerakan. Semoga gembira selalu

Blog Qashmere
Style Me Gorgeous By Qashmere For All & Plus Size Fashion

Take Care Sis

izan mama mia berkata...

wah..banyaknyer menu mak kak ita masak,,semua sedap belaka....terliur baca tau...

mmg ler sedih kan anak kita....kalau saya pun tak bg..hihi

IntaNBerliaN berkata...

mmg sedih kak.. sy yg bepisah sehari ms bersalin tu pundh rindu sampai nangis2 tingat alisha...

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

wah banyaknya mak akak masak..bestnyerrr....wani pun xpenah bepisah dgn qalief mcm xsanggup jer kak..anak kita mmg sedih la kan