Followers

Selasa, 4 Disember 2012

kepastian tapi belum pasti lagi....boy ke girl?????

Entah apa tajuk nak bagi pun tak tahu lah kan..sebelun ne ita ada cerita ,yang ita tak tahu jantina beby..walaupun dah 8 bulan,bila scan kat PPUM semedang tak nampak, kalu anak sulong boleh lah juga buat scan yg mahal-mahal tu kan..ne anak ke 4,tak perlu lah kot... so menjadi tanda tanya lah kan...ita rasa macam boy dan papa cakap girl, so ita tak berapa nak kesah sangat,janji baby sihat dan sempurna ALHAMDULILAH..... pengalaman mengandung untuk semua anak semua lebih kurang sama,tak suka makan masam,makan nasi juga,so memang tak tahu lah kan..tengok perut..mengandung dan tak mengandung sama aje..ramai yg tak tahu kot ita mengandung..coz ita masih boleh pakai baju kurung ita yg besar-besar...masa beli kat  jualan PUREEN baru-baru ne..agak susah nak cari baju beby ...coz tak tahu lah kan..so beli aje yg selamat ...boy atau girl boleh pakai....masa ita mc ari kahmis ari tu 29/11/12,ita pergi klinik penel kat kelinik DR.Nurul bangsar(naik motor).ita minta dia buat scan,bukan nak tahu jantina,tapi nak tahu kedudukannya,masa ita scan di PPUM kaki kat bawah,songsang,..agak risau lah kan..tapi alhamdulilah beby  ita dah pusing..kepala kat bawah....dan yg bestnya nampak dengan jelas jantina...insyallah beby BOY...berat 2.3kg..sihat..dah 34 minggu masa scan tu...tapi kena tunggu juga beby keluar kan baru conform....bermakna ita selang seli lah kan...kak adridiana,aqil dan arisya..so nama lelaki tak ada lagi..papa terlebih seronok dia ingat anak dia girl..so nak tahu nama anak girl dia nak bagi AIRIS IZARA...(masa scan hubby tak ikut coz keja)sampai hari ne hubby ingat ita main-main dengan nya..yg lelaki tak cari pun..so kekawan ada nama yg best-best tak..mula-mula tu nak bubuh huruf awal C dan ada A juga..tapi tak jumpa lah...coz hubby nak nama anaknya ABC, contoh sekarang nama A-AQIL DARWISY. B- BALQIS ARISYA dan ne yg ke 3 nak C -lah kan....so tak tahu.....(ada cadangan)..kalu susah kena cari mcm abg dia juga A dan D...kelakar lah kan hubby ita ne..nama anak semua dia yang bagi..dan ita tak kesah sangat janji maknanya baik....sekarang ne beby tersangat kuat menendang dan mengeras dalam perut ne..sangat aktif....doa kan ita yang terbaik ya....


p/s...sori kekawan..ita susah nak komen kat blog kekawan,akan pusing-pusing,tang komen tu tak kuar-kuar,mcm tu juga nak up-load pic kat blog dan FB pun tak boleh..dah seminggu dah....nak buka pun  blog pun susah......bila dah ok insyallah ita jengok ok..tq semua...

11 ulasan:

faraherda.razalan berkata...

Ish! Cptnya ms berlalu kak...kejap je dah lamap bulan. Akak jaga kesihatan ya? Sonoknya!

Mrs Lurve berkata...

wahh..dh tau gender ehh...boy, sukanya..kak, nama anak memg hak suami/bapa utk pilih. Bukan isteri atau org lain.

izan mama mia berkata...

mg selamat keduanya ta kisahlah boy or girl..janji sihat sepurna...

CintaZulaikha berkata...

huhuhu, sush la nak cari nama anak, saya paling tak pandai nak letak nama anak nih..sb tuh nama anak saya sendiri siti nur zulaikha, mudah dan senang, hehhehe

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

wah.. lau girl cinta balqis..kalau laki susah skit..hihi.

wisata bakti alam berkata...

kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Kakzakie berkata...

Apa yg penting ita dan baby sihat. Tapi biasa kalau scan lelaki betullah ita sebab ball dia dah nampak kan...

Afasz berkata...

murah rezeki. moga ada rezeki untuk sy juga >_<

IntaNBerliaN berkata...

dh 8 bln ye kak... rs mcm br lg akak gtau prgnant.. :-)

huruf c susah jugak tu kak... xbyk nama huruf c

aizamia3 berkata...

psstt: tetiba ada rasa jeles.. kihkihkih.. selang bunga pulak tu.. ;)

Wanieys a.k.a IbuQalief berkata...

In Shaa Allah kak wani doakan semuanya dipermudahkan....wah dah tau gender best tu...nama huruf c mcm susah sikit tu hehe