Followers

Isnin, 17 Disember 2012

mandi -manda di i-city shah alam (16/12/12)...






program popular Gempak Santai Harian Metro akan menutup tirai di WaterWorld@i-CityShah Alam pada ...hari ahad, pukul 8.30 pagi ita dan family (tanpa kak diana,) gi rumah ida dan terus gi kat i-city.mak ooooooo ramainya org..free lah katakan....ita memang suka kumpul kepala harian metro  dan tukar..tiket free...sapa tak nak...ne...ida siap bagi kat org lain tiket dia ..coz hubby dia tak ikut..rezeki lah org tu...dapat tiket free ida bagi..ita bawa bekal nasi goreng,ayam goreng tepung dan sosej goreng..dan ida bawa nasi lemak..tapi nak masuk.. tak boleh bawa ya...nak jadi cerita memang pack lah...ita duk jaga aqil dan arisya..aqil ok aje duk main pelampung...buat hal dia aje..si arisya duk suka main geronsol ..takut juga..nanti tergelam dalam air..walaupun airnya tak dalam..so agak penat juga..papa pun duk jaga dan bawa dia jejalan  kat tempat lain...nak jadi kan cerita masa nak balik dalam kul 1,ita nak tukar baju..boleh kan beg baju basah semua..tak tahu kenapa....so kita org balik rumah pakai baju basah..dan tak balik dengan ida...coz ida entah kat mana-mana..sampai rumah dalam kul 2...mandi,makan bekal sendiri,terus tido....hubby cakap main kat i-city tu agak mencabar..berat lebih dari 80kg tak boleh naik...hubby sampai bengkak tangannya coz.jatuh..so berhati-hati lah naik....keselamatan harus di utamakan...ok lah best juga..tapi mainan tak banyak mcm sunway lagoon...terbaikkkkkkkkkk.....


p/s.....sori kekawan..ita tak boleh nak up-load pic ke blog dan nak komen kat blog kekawan pun tak boleh..itu lah masalahnya...tak tahu kenapa...dah nak dekat 3 minggu dah...so...hati panas aje lah....nanti bila dah ok...insyaallah ita jengah lah ya...

11 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

ntah bila yui leh smpai sana..

Mrs Lurve berkata...

alahai..baru nk tgk pic akak bermandi manda

TEH JULITA SUPIAN berkata...

kak ita saya pun hadapi masalah yang sama... tak ley upload picture... nie semua sebab internet lembap sangat... hihihi

Kakzakie berkata...

Ita kena buat admin baru masuk pada yg asal. Mungkin picasa ita dah penuh tu yg tak boleh masuk gambar.

Apa-apa pun kakak dapat bayangkan anak-anak gembira main air.

IntaNBerliaN berkata...

kalau free mmg best lah kak... mmg penuhlah org kan :)

as fadhli berkata...

ala,,br nk tgk gambar,,mcm syok jer,,bole lar ajk lie g,,hihhihi

QA's ~ mamapapa berkata...

saya pun pg i-city last week..tapi xmasuk plak waterparknya..ksnowalk je :) salam kenal...jmput follow kmbali :)

faraherda.razalan berkata...

Rajinnya akak kumpul kupon tu. Kwn sy pun mengumpul. Tiket mahal kan kak?

hatiku berwarna warni berkata...

wah..teringin nye nak masuk waterpark sana..

iietamalek berkata...

Free mmg besT...kalau dh bayar nanti agak mahal juga kot.

Rozita abd rahman berkata...

suami tak bagi kami mandi tempat org ramai camni kak... katanya senang kena penyakit...