Followers

Khamis, 25 April 2013

takut sesanggat sampai mengigil-gigil terlampau ~24/4/13

cerita ne berlaku semalam..semalam balik keja pukul 4.30 petang..kat selangor dan k.l ne hampir setiap petang hujan,masa kat tempat packing keta lagi dah hujan renyai-renyai..ita pun apa lagi start keta terus bawa dengan laju..sampai di jalan kat nak masuk bangunan TM tu air dah naik dengan dahan yg jatuh lagi..redah aje lah..tapi ita bawa dah slow coz hujan dah lebat...ita balik bangsar ita akan ikut jalan masuk kat hospital pantai yg kat atas bukit tu...air dah macam air terjun dah....dan ita akan keluar di bangsar villay...masa kat traffic light kat masjid tu ita brek keta tak boleh...(tak makan sangat)..biasa kalu kita brek keta terus berhenti ..ne ita brek keta tetap berjalan dan nyaris tak bercium dengan viva..lagi sikit aje lagi...biasa hari hujan ita akan jarakkan kereta agak jauh..sampai di rumah mengigil-gigil...suruh hubby tengok kan .. dalam hijan lebat tu terus hubby cek...dia pun kata mcm tu juga...hari ne nak gi opis pun takut nak bawa keta...hubby hantar juga pakai keta...bila kuar kat jalan ..hubby test keta,main-main brek-brek..bawa laju-laju lepas tu brek...keta ok lah pulak...mungkin air masuk ke?...takut sesangat.. tapi apa-apa pun ita selamat sampai...alhamdulilah.....ne cite pertama ita

cite ke dua pulak.........

cite ne semalam juga dalam pukul 8 lebih kot...ita tengak rebus daging untuk masak pagi nanti,sambil tu makan nasi..papa tengah buat kuih..hubby ita suka buat kuih...dia buat kuih ketayap inti kelapa...tengah kacau inti kelapa..tetiba..dengar benda jatuh..berlari tengok arisya dah kena himpap dengan tv ita. tv ita jenis yg besar tu bukan yg nipis....terus papa angkat,dan kakak arisya terus kena pukul kat kaki sekali..papa marah..ita mengigil sambil pujuk dan peluk arisya dan bagi air kosong...punya lah menaggis si arisya ..nasib baik tak kena kepala.teringat kat kawan opis yg anak saudara ke anak kawan dia yg berusia 5th meninggal kerana terhimpap dengan tv,belaku pendarahan kat otak dan patah tulang rusuk..risau juga..tapi tengok ok aje si arisya..alhamdulilah tak ada apa-apa..rupanya dia panjat kat tv tu...nasib baik tv ita rendah aje...dan nasib baik juga si beby tak letak depan tv...biasa letak si arryan kat sini....semalam boleh pulak letak si arryan kat atas tilam...alhamdulilah lagi....

3 ulasan:

aizamia3 berkata...

Syukur takde apa.. syukur sangat2 kak..

izan mama mia berkata...

ish,,nasib tak apa2..len kali jgn panjat tv lg yer arisya

faraherda.razalan berkata...

Alhamdulillah kak. Seriau sy baca. Biasalah tu kak, budak2 mmg lasak. Walau apapun, kite sbg ibubapa mmg kena pantau.