cinta hati mama

cinta hati mama

Rabu, 8 Mei 2013

arisya aka nenek tua





lama rasa tak cerita anak dara ita yg ke 2,si arisya atau papanya panggil nenek tua,kenapa panggil arisya mcm tu kerana bulutnya yg becok,petah,suka menceceh,membebel dan semua lah...kalu ita balik keja aje..mulut dia dah macam bertih jagung tu( popcorn)...ada aje yg dia nak cakap..macam semalam..ita buka aje pintu..terus aje panggil mama,dan dah start membebel..ita cakap mama nak makan nasi dulu lapar,.semalam ita masak sambal ikan bilis dengan belimbing,ayam goreng tepung dan sayur tauge,untuk sarapan buat mee goreng.terus dia sound ita,kenapa ,mama tak goreng ikan kat arisya,ica kan suka makan ikan. mama tak sayang ica dah ke?..ita cakap mama sayang..nasib baik semalam bawa balik baju kurung tempah kat jiran ida...bagi lah ica test baju dia..cantik..kemas lah ...siap cakap cantik dan comel tak ica.bila kita cakap tak cantik atau cakap dia tak cantik..mesti gaduh..kerana arisya akan cakap dia cantik atau comel...bila dah petang..biasa pukul 6 petang ita akan bagi dia main kat luar dengan kekawan..depan rumah aje...terus dia minta izin,dia cakap mama ica nak main kat luar boleh tak?...bila ita izinkan pergi le..papa dia saja-saja cakap tak boleh..gaduh lak dengan papa,arisya..cakap mama kasi..kenapa lak papa tak kasi..ica nak main aje..bukan buat apa pun?...pening kepala bila anak terlampau banyak bercakap..kekadang kena sound aje dengan arisya ne..kekadang berpandangan dengan hubby bila terkena batang hidung sendiri...pening-pening nak layan dia..

5 ulasan:

eiela berkata...

kadang-kadang jenuh nak melayan budak bercakap.

Kakzakie berkata...

Ituyg kalau time dia tak sihat mesti sunyi aje kan ita..

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Anita..perngai anak comel arisya cam perangai anak buah k.atie gak :)

izan mama mia berkata...

ehe..keletahnya dia... bijak ler dia..petah

IntaNBerliaN berkata...

hihii saya suka sgt dgr budak2 yg petah bercakap ni :-)