Followers

Isnin, 22 Julai 2013

IFTAR RAMADHAN 12, UNTUK GIVEAWAY ANJURAN BLOG 1001RESEPI

salam ramdhan....lama rasanya ita tak join giveaway..tadi buka blog kkida ne..macam best aje terus nak join...suka baca blog kkida ne..best-best dan gambar masakan yg sungguh menyelerakan..dengan peralatan masakan yang jarang ita atau tak pernah ita lihat...so kepada sesiapa yang nak join klik link tu....ita masak tak reti mana..tapi sepanjang ramadhan ne ..lauk pauk semua ita masak..ita rasa puas hati masak untuk hubby dan anak-anak..walaupun penat balik kerja ..bagi ita masak air tangan kita untuk suami dan anak-anak sungguh bermakna..

                                                          sesiapa nak join klik :kkida


                                   jom lah singgah blog kak kkida ne...macam-macam ada..


Pada hari sabtu ita jemput family belah hubby-adik beradik aje...mak dan bapa mertua dah tak ada,so nasi ada lebih banyak nak buang elok lagi....so buat menu macam makan kat kedai tomyam lah....kekonon. semua request aje...oder aje...ita .buat paprit campur,cendawan goreng tepung dan nasi pataya pedas pakai cili kering..(hubby request)...sup tulang tu pun lebih sabtunya ..panaskan..bagi pedas dan tambah limau nipis bagi masam......untuk anaknya  buat nasi goreng cina tak pedas langsung...si aqil nak nasi  bungkus mcm papanya(pataya lah tu)..tapi nak daging buger..dan si arisya nak bubuh ikan bilis macam nasi goreng kampung...dan untuk ita buat nasi goreng cendawan bagi pedas... 3 kali ita goreng nasi...MD tu hubbynya bos sedekah....so rezeki tambahan...bila makan nasi goreng secara automatik semua nak pakai sudu...kelakar pun ada....

                                           ne ita buat paprit campur...sotong,udang,isi ayam dan daging buger..
                                    ini sup tulang bagi pedas dan masam(bubuh limau nipis)...
                                        ini cendawan goreng tepung...
                                      nasi goreng pataya pedas untuk hubby
                                  nasi goreng cendawan pedas untuk itanya
                               
                                  nasi goreng cina tapi bungkus juga untuk aqil dengan daging buger
                                          arisyanya nasi goreng bubuh  ikan bilis mcm nasi goreng kampung
                                      ini rezeki tambahan...
                                 air soya untuk aqil yg suka sangat air soya... permintaan dia..anak 5th  puasa  masih penuh lagi..
                                 aqil ambil kentang ..sikit aje makan...semua MD tu ada sampai sahur td...ita yg bedal..

papa yang sempat jeling kat ita...ambil pic dia...

5 ulasan:

Qashmere berkata...

Semua menu nampak sedap2

anitadiana berkata...

tq..biasa-biasa aje tu.....

lizz berkata...

sup tulang tu sedaptu...nanti nak buat sup tulang a...

Salmi Khairil berkata...

salam ramadan kembali..good luck jugak..;)

Rozita berkata...

banyaknya menu kak.. sempat akak masak? hehe... kalau ita dah tak larat dah tu...