Followers

Jumaat, 22 November 2013

Dugaan 18/11/13


Assalamualaikum.
Post ni pengalaman sendiri. . tujuan post ni perkongsian pengalaman. ujian dari Allah. jangan pernah putus asa dengan ujian Allah. kan. sila lah baca jika bermanfaat :)

Pada 16hb.ita dan family balik ke Melaka,tujuan nya nak ambil kak Diana Di Melaka,diana dah Tak nak duk Melaka lagi,pada isnin 18hb.ita bercuti kerana makcik pengasuh ada urusan di baitulmal,dan ita mengambil kesempatan ini untuk menukar sekolah Kak diana Daripada melaka ke Kuala lumpur,selepas segala urusan selesai,hubby mencadangkan balik singgah ke PD rumah kaknya untuk lihat anak kak Lang (1 bulan lebih)-Anak yg di tunggu 10th-lepas itu kita org teruskan perjalanan.setelah masuk tol seremban lebih kurang pukul 5.30 petang hubby memandu di link tengah tiba-tiba terdengar bunyi letupan dan mengeluarkan asap dan kenderaan ita terus berhenti  sertamerta.di laluan tengah.hubby terus jerit cakap.. sayang turun cepat selamat kan anak-anak,takut kereta meletop...ita tanpa berfikir panjang jerit kat kak diana suruh bawa adik turun lepas tu hubby masih waras lagi jerit kat ita tengok kereta..masa tu hanya ALLAH yang tahu perasan ita dengan mengigil-mengigil,tak pakai seliper,dukung arryan tahan kereta lain di tengah haiway lebuhraya utara selatan...lari dengan anak-anak...ke tepi..dengan masa tu keadaan yg agak banyak kereta dan lori...ALLAH masih sayangkan ita dan Family...Alhamdulilah..kami satu keluarga tak ada apa-apa..

nak jadi cerita,kereta ita gearbox rosak dan longshaft patah,dan masa tu datang lah 2 orang india laki bini,yang menawarkan toying kereta dan dia menawarkan harga yang murah RM 80.so gi lah hantar ke bengkel,dan ita bayar RM200 UNTUK DIPOSIT DAN RM32 UNTUK TOL.ITA dah pesan jangan buat apa-apa kat kereta ita,coz cakap tak ada duit lagi nak baiki.cuma pada malam tu ita ada tanya dengan bini dia berapa angaran nak baiki gearbox dan longshaft tu.tapi dia cakap pagi esok dia akan call.paginya laki india ne call cakap gearbox RM3500,LONG SHAFT RM750,MINYAK GEAR LEBIH KURANG RM200 UNTUK 6 LITER DAN UPAH DIA RM550.SEMUANYA RM5000.MAHAL GILA...rupanya bengkel ne penipunya..kekawan dan ramai yang dah terkena..sekarang bila ita nak ambil dia dah jadi mcm genster..cakap nak ambil boleh kena bayar RM 550 ,dan duit tarik kereta dah jadi Rm200,coz ita tak nak buat kat dia.,ita nak bawa keta ke k.l..terus ita jadi takut.menurut kawan ita...dia cakap orng ne genster..dia cakap kalu nak gi ambil esok kena buat repot dulu kat balai polis senawang..
 ini dia nama bengkel kereta tu hati-hati lah jangan terkena...ita ada lah gogel nama bingkel ne ramai juga yang dah terkena ..so hati-hati lah ini pengajaran buat ita dan suami...TAKUT JUGA NAK PERGI ESOK NE..


NAMA BENGKEL NYA;
G.H AUTO SERVICE.
NO.1864 JALAN BSS 2/1.
BANDAR SEREMBAN SELATAN,
71450 SUNGAI GADUT,
SEREMBAN .N.S

GOBINAATHAN
HP;012-6018406
     012:6218485
OFF:06-6791164


4 ulasan:

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

dugaannya kak..

dahlah keta camtu kena plak tipu..

anitadiana berkata...

ya lah yui..tahun ne mm-mcm dugaan kak ita..banyak lagi cuma yang lain tu tak sesuai kak ita nak kongsi kat blog ne..tapi kak ita pikir positif aje yui...ALLAH sayang kak ita tu yang dia bagi dugaan tu...

Queen Teratai berkata...

Alhamdulillah tak apa2... tp tula ada juga yg ambil kesempatan dari kesusahan orgkan..

Rose Azadir berkata...

memang betul2 dugaan, sy pun baru2 nie kete mati tgh jalan, masa tu tgh malam pulak tu, tapi nasib baik kwn hubby ade kenal org towing...anyway...Salam…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sis n kalau sudi follow la saya balik yer…