Followers

Rabu, 10 Februari 2016

cuti CNY yang bezy.ha..ha ~6-9/2/16



  • ari Jumaat 5/2-minta 1/2 day nak balik PD sekejap..jengok abg izat masuk ICU Pd.Buat pembedahan kecil di perut-tekanan darah naik dan oksigen drop.masa melawat tu masih pakai oksigen..boleh bercakap dan boleh makan bubur sikit-sikit..
  • balik melaka-pukul 7 lebih sampai rumah mak kul9 lebih hujan lebat sangat....
  • Sabtu 6/2/16-pagi gi beli cat..dan gi ambil pic arisya cikgu sekolah nak..mcm dah besar aje rumahnya...rambut dia pendik..pakai kan tudung yg ada di kedai..jimat sungguh kedai gambar di kampung ne 6keping Rm 10 aje... kikis cat lama rumah mak bersama izat ,kak diana dan ita..hujan juga-main hujan kita org..anak2 yang kecil duk dalam rumah ..takut demam..ha..ha...
  • 7/2/16- mula cat rumah sampai petang..bersama paksu..kasihan papa izat...mak ckp..
  • 8/2/16- Pepagi papa dah start cat minyak lak untuk kayu lak...buat belimbing hitam..nak buat sambal hitam..bawa gi berkelah.....tengahari mak ajak gi makan nasi kat laut dah lah jauh..tapi dekat dng rumah along...
  • Lepak kat laut..anak-anak mandi manda..papa dan paksu memancing...yg pempuan lepak aje...belah mlm lepak dekat umah abg pian..mkn malam yg sempoi dah sedap....
  • .9/2/16- potong rambut arryan...pukul 11..balik k.l.

                                   ne rupa rumah mak yg dikikis dan ditembak air yg kuat..
                                          ne org kuat yg rajin sesanggat....love u papa
                                         ne pun si kakak dan abg yg rajin bantu papanya...

                                         ne rupa dah di cat..satu hari aje cat 1 rumah..3tin cat semuanya...
                         ne kak ipar makan..kak mishah dan anaknya anis ..kita org dah bedal lupa..
lauknya masak lemak ikan masin..campur nenas...kambing dan ayam bakar..rendang daging.sambal belacan..sambal hitam(belimbing)..kak mishah bawak..ayam golek...pau,air botol..kek..keropok dan kacang...


                                    budak ne kejap2 minum so pic dia ada...

                                      ne dah botak
                                              ne pic nenek tua..si arisya
                                           ne buat belimbing -untuk buat sambal hitam

Tiada ulasan: