Followers

Khamis, 16 Jun 2016

menu berbuka dan sahur 14 dan 15/6/16

Asalamuaikum semua...ne menu bersahur dan berbuka puasa ita...ita bukan menunjuk ke apa ya..ita nak simpan kat blog ne..senang nak tengok-tengok bila kekeringan idea nak memasak tu aje....selamat berpuas semua...

 ini menu berbuka 14/6-keladi asam pedas rebus,sambal ayam sahur,sayur kacang panjang goreng debgab telur hancur(sahurnya telur hancur),dan paru goreng tepung,kuih karipap,nurget goreng dan kentang berchess.
                                    ne permintaan izat..pernah masak 1 kali.,..izat ckp tak jadi-kali ne dia kata jadi,cuma kurang masin..tq sulaila..atas tunjuk ajar..

   ne menu sahur-ikan tongkol sambal,telur dadar,sambal hitam tie dan ada sikit lebihan paru masa berbuka.
 ini semalamnya menu-15/6- Gulai nagka campur perut lembu,kailan ikan masin,ayam goreng tepung,mee goreng papa buat,ikan tongkol sambal lebih sahurnya..mee hoon-jiran kasi.
            ne menu sahur pagi td-ayam goreng kunyit,sambal sardin tin dan 1ekor ikan masin gelama..itu aje..

1 ulasan:

Rosmiza Ali berkata...

Banyak gak lauk berbuka & bersahur sis Anita.. Kak Diamond pon selalu recycle je balik menu sahur if menu masa berbuka tu ada lagi.. Tinggal panaskan je.. Tak baik membazir kan?
RosmizaAli.Com^^,