ini versi cili api...
500g-kueh teow
2 btg sosej
1 biji telur
7biji cili api~di tumbuk
2 biji bawang putih~ditumbuk bersama ciliapi tadi.
1 cawan kerang yg siap di kopek
sedikit sayur tauger
kicap
1 cawan air
garam,pak aji dan gula
cara2nya...
tumiskan bawang putih dan cili api, bagi sampai naik bau,
lepas pecahkan telur..biar seketika..baru di kacau..cantik sikit telur tu...
masukan sosej,tambah air..biarkan mendidih...
masukan kicap ,garam,gula.dan kemudian masukan kueh teow,kerang ...dan last sekali tauger..kacau2 terus angkat...siap.dah...
ini versi cili kering....(sama aje dengan atas tu cema tukar cili api kepada cili kering~pastikan cili kering betul2 naik minyak...nanti sakit perut lah..cili tak masak....kak ita suka pakai ciki api coz cepat dan mudah...selamat mencuba..ya..
6 ulasan:
Sy suke versi dlm taperware tu. Hiks!
versi pedas vs versi tak pedas...!
sedapnya....
fara,nita ..2versi tu semua pedas sebenarnya..aqilnya kak ita buat mee goreng..tak ambil pic pun...yg putih tu malam tadinya..papa dan yana makan...yg dalam tuperware tu kak diana nya pagi tadi..pakai sambal kerang..tu yg merah ..sedang kerja..he..he..
dwaty..biasa-biasa aje...
suke kueh teow
Catat Ulasan