cinta hati mama

cinta hati mama

Rabu, 21 Disember 2011

" Story Aku & Lagu "


Assalamualaikum..
hai hai, jumpa lagi kita dalam aktiviti di GENG fiQ'Ra.. tapi aktiviti ke 5 sudah.. diam tak diam sekejap jer masa berlalu.. hehe.. jom kita tengok apa yang ada dalam aktiviti ke 5 ni ^_______^...ne baru yg ke 2 ..kak ita join...yg lepas tak berkesempatan....



3) beritahu 1 sahaja lagu yang memberi maksud yang mendalam dalam hidup awak..

LAGU:DATO SITI ~AKU CINTA PADAMU~cerita agak-agak sedih ya...

Aku Cinta Pada Mu

Artist: Siti Nurhaliza
Andainya engkau ku miliki
Terdahulu sebelumnya
Andai ku curah rasa hati
Mungkin kini ku tenang di samping mu

Belum puas ku menikmati
Kesan kasih sayang kau terpaksa pergi
Ingin ku terus dicintai
Walau bisikanmu azimat berduri

Bila cinta berbunga
Jadi airmata di jariku

Betapa ku cinta pada mu
Katakanlah kau cinta padaku
Sematkanlah ku di hati mu
Walau di mana berada
Ingat ku dalam doa mu

Hiasilah hati
Dengan cinta suci
Selamanya

Gemerlapkan jiwa
Semikanlah cinta
Semoga kau dan aku
Akhirnya bersama
Akukan menunggu
Walaupun seribu tahun lagi


cerita agak-agak sedih ya...
Lagu ne kawan lama ke /nak cakap pakwa ke? syok sendiri ke?,tak tahulah... coz ita suka sangat dengan lelaki  ne ...,berkenalan dan cepat mesra(coz dia baik,caring,penyayang.).bila dia call,.....mesti dia akan cakap dia tujukan  lagu ini kat ita...lelaki ne permalu sesanggat..sering kali menjadi tanda tanya,suka kat ita ke?...masa dulu ita agak ganas lah ala-ala tomboy...tak pernah bercinta.....bila ada masalah mesti cari dan bercerita,susah ...senang ..bersama beliau...balik kg jumpa family dia bersama adik..sampai mak dia cakap.. tak pernah bawa balik perempuan..tapi bila bersama arwah..dia biasa bercerita pasal awek2..dan ex..so...keliru sesanggat..pada satu hari raya dapat panggilan tel ,dia cakap..abang  nak balik k.l ne...biasa dia akan call ita selalu....masa tu hari raya..ita cakap bawa motor hati-hati,tapi hati tak sedap...sekejap tu dapat panggilan daripada anak saudaranya..cakap kemalangan motor,sekejap tu dapat call lagi kata dah meninggal...bagai nak gila...menaggis daripada K.l (naik bus)..ke melaka.....bila tengok jenazah..baru percaya..tengok muka  arwah ..senyum aje..tak ada kesan luka pun...sehingga kini ita tak pernah lupa kenangan bersama beliau...hingga kini  juga hubungan dengan family dia ..ada gak jengah2..mak dia ..pasti menaggis bila bersalaman dan peluk...sedih..mcm ada kena mengena aje dengan lagu yg arwah tuju,sekarang kalu dengar perasan jadi  sedih lah...sedekahkan al-fatihah ya kekawan...

13 ulasan:

Miss Nadya berkata...

lagu ni pernah jadi kesukaan nadya..:)

p/s :: mmg mahal tapi dh sayang..:)

zahidahwahid berkata...

al-fatihah..dulu masa tahun 6 suka sangt lagu ni..main buai mesti nyanyi lagu ni...hehehe

kisah aku dan lagu http://www.zahidahwahid.com/2011/12/4530/

Gen2Merah berkata...

al-fatihah buat arwah..

ps: lagu Ct ni memang lagu kenanngan terbaik tahun 90-an dulu.. sungguh memori

emy zulaiha berkata...

emy suke lagu siti..tp susah sume nak nyanyi.hehe btw gud luck dear :)

Joel Leslie berkata...

JLo pun minat dngn Dato Siti :) she's a big inspiration :)

http://joel-leslie.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu.html

Aida78 berkata...

sape kah jejaka itu kikikiki...

anitadiana berkata...

sudah tahu bertanya pula kan makcik ne...

ira shera berkata...

akak jgn sedih3~ allahumaana :)

anamizu kaito berkata...

ala sedih cik ana bace.. tuhan je yg tahu cmne perasaan akak mase naek bas dr KL---MELAKA tu.. same2 sedekahkan al-fatihah utk arwah..semoga arwah tenang disana kak :)


http://diary-kecilku.blogspot.com/2011/12/story-aku-lagu-geng-fiqra.html




luv,
cik ana

NiaLidia. berkata...

cerita kita hampir sama. nia tahu mcmane rasa tu :(

ni NL punya story dan lagu hehe jom komen :P

http://nialidia.blogspot.com/2011/12/aktiviti-5-story-aku-lagu.html

Chocolate berkata...

good luck!!

Jom baca dan komen ya.
Komen anda sangat dihargai untuk memperolehi 20% markah untuk contest :D

http://nasuha-itsmyessay.blogspot.com/2011/12/contest-kreatif-menulis-bersama-hob.html

wan niahix berkata...

al-fatihah...

sedey lak nie... :(

fiQ'Ra berkata...

Aku Cinta Pada Mu, gud luck syg ;)

admin,
GF ♥