cinta hati mama

cinta hati mama

Isnin, 18 Jun 2012

hari sabtu 16/6/12-yg bezy &Tahun Naga-ya ke...?

~hari sabtu pagi- hari yg agak bezy...hubby hantar anak-anak (aqil,yana )..dan 2 anak jiran berteman kan maksu gi mandi kolam renang di bangsar..seronok lah kan ...ita ,hubby dan arisya gi kelinik,tapi scan boleh buat petang-so gi opis ambil bag duit tinggal...lepak kejap

tengahari -gi dataran...TM ada even..tapi hari ahad....

balik rumah-relaks

PETANG  -gi scan nak tentu kan tarikh due-bila ita tahu mengandung ita akan scan awal nak tahu beby kembar atau 1 org dan scan tengok tarikh jangaan bersalin..biasa awal-awal selalu betul..tak lari jauh sangat...
doktor Nurul dina-tergelak...doktor cakap..saya suruh anita kurus..dah mengandung pulak...
       anita             - doktor rezeki doktor
DR.dina               - ne anak tahun Naga lagi ne..bulan satu..
     anita                - ya ke doktor?..tahun lain...
dr.dina                  -ya...
kelakar lah pulak..pernah melawak nak anak lahir tahun naga..saja aje sesuka....takada kena mengena tahun apa pun...tapi dr.dina ne cina masuk islam..dah gi haji pun dan pakai hijap..ita suka gi kelinik dia..best ..peramah dan baik sesangat...KLINIK MEDIVIRON,TELAWI  DI BANGSAR BARU-dekat dengan bangsar villay...bila scan doktor yg terlebih seronok..siap suruh hubby ambil pic pakai hp-hubby tak buat pun...mungkin doktor terlebih seronok agaknya...lama juga dia scan...saja.tengok beby gerak-gerak...jangkaan bersalin bulan januari nanti...

 lepas gi kelinik-gi pasar NSK SELAYANG
   -
MALAM- kul 9 mlm_buat cha kueh tow goreng dan lepak kat kedai buger ita,makan buger free lah..Tq makcik..balik kul 11 malam...

14 ulasan:

Kakzakie berkata...

Bila consult dgn doktor yg dah biasa kenal mudah ita... org cina memang suka tahun naga tapi buat kita tak ada bezanya ita.

pok amai-amai berkata...

Kak, mhl tak scan kat situ? Bpe ye die charge?

Wanieys berkata...

best klu dpt dr yg sporting mcm tu..hihi dr pulak telebih xcited :))

Gen2Merah berkata...

berita yang gembira buatt ibu2 yang mengandung kan.. congrates...

syiela berkata...

congrats.. mesti senyum sepanjang minggu :)

Farah Shamsudin berkata...

congrats sis..:)
NSK Selayang? duk area mana?

Cik Anita berkata...

yeah..menantikan Januari tahun depan nak melawat baby! :)

Aida78 berkata...

bengkrup makcik...

IntaNBerliaN berkata...

sportingnya doc tu.. best doc gitu kan :-)

izan mama mia berkata...

mmg seronok kalau scan dgn doktor yg dah biasa dgn kita..boleh tanya mcm2 dan dia pun suka layan pertanyaan kita,...semoga selamat hingga melahirkan..yaa kak ita..

nuyui a.k.a miss YUI berkata...

akk prgnnt ea.. tahniah kak!!

ieda berkata...

seronok bila dgr .. ;) nak2 bab scan tuu kan ..

tahun2 dlm cina nie akk x pernah amik tahu ekek entah x tahu akk nie tahun ape .. ;)

yusuflaili(Goku) berkata...

salam;
Ya...bangsa cina memang pentingkan tahun untuk kelahiran.

Che Rosliza Che mat berkata...

Wah!! kak ita pregnant ke?tahniah ya..seronok jumpa doc yg pandai bergurau dan mesra alam..hehehe